Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистките ни загубиха и от Пуерто Рико

България - Пуерто Рико
Снимка: БФВолейбол

Волейболистите от националния ни отбор завършиха със загуба участието си в олимпийската квалификация в Япония. Нашите момичета отстъпиха пред състава на на Пуерто Рико с 1:3 гейма (14:25, 25:20, 18:25 и 12:25) в последната си среща от втора група на квалификациите в Токио и заемат предпоследното 7-о място в класирането само с един успех и общо 5 точки. Съперникът ни днес Пуерто Рико остава 4-и с 4 победи и 11 точки. Тимът на Турция си осигури първото място и квота за Игрите в Париж догодина още преди последната си среща днес срещу белгийките.

Момичетата ни бяха по-добри единствено във втората част, която спечелиха с 5 точки разлика, като поведоха още в началото на гейма и не позволиха на пуерториканките за намаляват разлика повече от 3 точки през цялото време, въпреки че от 19:13 в наша полза, резултатът стана 22:19, но националките ни бяха концентрирани в края и спечелиха втората част. В останалите три сета отборът на Пуерто Рико ни превъзхождаше и логично стигна до победата, която е без особено значение и за двата тима.

Най-резултатна за България е капитанката Мирослава Паскова-Кънева с едва 8 точки (1 ас). Елена Бечева (1 ас) и Микаела Стоянова се отчетоха с по 7 точки. За отбора на Пуерто Рико над всички бе Британи Аберкромби с 21 точки (2 блока, 2 аса). Елейн Васкес (3 аса) и Пилар Мари Виктория (4 блока) добавиха още 16 и 14 точки за успеха.








По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна