Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владо Николов за допинг пробата: Объркан съм, нямам обяснение

Владимир Николов
Снимка: БГНЕС

Бившият капитан на националния ни отбор по волейбол Владимир Николов разкри, че е объркан от това, че е дал положителна проба за допинг. Тестът е бил направен на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година и А-пробата е отрицателна. Осем години по-късно става ясно след Б-пробата му, че в организма му са открити забранени субстанции.

„И аз нямам обяснение. Почти не съм чувал за случай на отворена А-проба, която да е негативна и отворена Б-проба, която да е позитивна. Това е моят случай. Не знам как. Нямам никакво обяснение. Това е истината. Разбирам да се бях кандидатирал за кмет, но последно като проверих не съм. Или да се бях кандидатирал за някаква изборна позиция. Няма компроментиращ елемент.

Най-вероятно това вещество няма да помогне на волейбола. Колко случая има въобще на допинг във волейбола? Ситуацията е много странно. Защото пробата, която се прави на Олимпиадата е негативна. И изведнъж 2020 година вече е позитивна. Аз не знам какво е това вещество. Не знам каква му е функцията, но го има в пробата. До 2020 г. не съм знаел, че имам нещо в кръвта.

Не съм разочарован, объркан съм. Става нещо, за което не знаеш откъде ти идва. За мен не следва нищо. Единственото неприятно е, че нямам обяснение как и защо. Което не е малко“, каза Владо Николов пред БНР.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна