Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерството на туризма прави роуд шоу във Великобритания

Милена Тодорова: Парти туризмът не е всичко, което предлага България

| обновено на 04.12.23 в 10:40
Снимка: БГНЕС

Министерството на туризма на Република България ще представи българския туризъм на специално организирано роуд шоу във Великобритания. Събитието, което се провежда в периода от 4-и до 7-ми декември 2023 година, има за цел да представи многообразието и възможностите на българските туристически дестинации на британската публика и туристическия бизнес.

Презентациите ще се проведат в четири британски града – Нюкасъл, Манчестър, Бирмингам и Лондон. Събитието предоставя възможност за представяне на България като дестинация за целогодишен туризъм, но основният фокус ще бъде върху летните и зимните курорти, които привличат голям брой британски туристи. След презентациите се предвиждат и бизнес срещи, на които ще участват български хотелиери, туроператори и курорти.

Милена Тодорова, мениджър проекти и маркетинг в “Алианс Българско Черноморие“, обяснява значимостта на роуд шоуто: 

"Роуд шоуто е инициатива, която започнахме относително скоро. В края на 2021 г. направихме първото подобно шоу в Полша. Това е един вид маркетингово пътуване, в което група професионалисти в бранша пътуваме и посещаваме няколко от ключовите за нашите пазари градове." 

"Основната ни цел е да променим имиджа на България като дестинация, където хората отиват за по-евтина почивка и да представим всички възможности и ресурси, които можем да предложим“, казва тя.

"Бях учудена, че има хора в Полша, които не знаят, че имаме зимни курорти, не знаеха, че имаме добри възможности за семеен туризъм. В Германия имаше хора, които не знаеха нито за нашите спа възможности, нито за минералните ни извори. Не знаеха за нашите винарни, не знаеха за археологическите забележителности".

"Целта ни е да запознаем цялата професионална аудитория с всички възможности, с които разполагаме. Човек вижда от първа ръка как те са искрено учудени от това, което научават. Това, което циркулира в момента за България, е за нещо като парти дестинация, където хората отиват за по-евтина почивка. Стремим се да променим именно този имидж", разказва още в предаването Милена Тодорова.

По нейните думи роуд шоуто във Великобритания е важна стъпка за привличането на повече британски туристи и инвестиции в българския туризъм. Това представлява възможност да се разшири познанието за България като привлекателна и разнообразна дестинация за туризъм през цялата година.

Чуйте разговора в звуковия файл. 


По публикацията работи: Зоя Димитрова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна