Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Модерен поглед върху съвременната астрология с Вихра Петрова

Снимка: facebook/vihrapetrovs

Астрологията е една от най-древните науки, която привлича вниманието на хората през хилядолетията. Съвременната астрология обаче има своя уникален подход и интерпретация на звездите и планетите. За да разберем повече за този модерен поглед върху астрологията, се обърнахме към Вихра Петрова – журналист, културолог и писател. 

Специално за "Нашият ден" Вихра сподели своята уникална перспектива върху съвременната астрология и как тя се влива в нейната журналистическа практика. 

"Моето висше образование е културология, там се учат много неща, това е един букет от науки, на които астрологията много се базира. Имах много стабилна основа за заниманията си с астрология. Астрологията е на хиляди години, винаги казвам това, ако нещо не работи, как ще оцелее през вековете", споделя Вихра.

Астрологията е наистина древна наука, която използва небесните тела и техните позиции, за да предсказва и анализира събития и характеристики на хората. С течение на времето тя е развивала свой собствен език и система за тълкуване.

Вихра продължава: "Това е сложна наука, освен астролог, трябва да бъдеш и малко психолог, когато комуникираш с човека, той ти подава. Помага ми и професията на журналист. Успявам да влезна под кожата на човека и той започва да ме води по някакъв начин."

Този аспект на астрологията често се пренебрегва, но разбирането на човешката психология и способността да се комуникира ефективно с клиентите са от съществено значение за успешния астролог. Съчетанието на астрология и журналистика дава на Вихра уникален инструментариум за работата с нейните клиенти.

"Едно от предизвикателствата е да облечеш астрологичния език в думи, разбираеми за отсрещната страна и не е никак лесно да се направи. Може един астролог да знае страшно много, но ако не се усещате на енергийно ниво, не става", признава Вихра.

Във времето на ретроградния Меркурий астролозите като Вихра Петрова играят ключова роля в насочването на хората и предупреждаването им за влиянието на този аспект на астрологията. Какво точно да се избягва и как да се подготвим за този период, Вихра споделя в звуковия файл, прикрепен към статията – чуйте разговора!

По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна