Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

13-то издание на „Нощ на звездите“ с нова категория

Снимка: Фондация "Енчо Керязов"

Фондация „Енчо Керязов“ започва нова кампания за издирване на деца таланти за 13-то издание на „Нощ на звездите“ .

Приемането на кандидатурите стартира на 10 януари и щe приключи на 10 февруари.

Нова категория „Млади иноватори“ ще зарадва участниците тази година, освен станалите вече традиционни "Образование", "Изкуство" и "Спорт", съобщи специално за БНР световноизвестният цирков артист.

„Тази категория е предназначена да отличи и подкрепи ученици, които демонстрират изключителни умения в практическото приложение на природни науки, математика и информационни технологии.Категорията "Млади Иноватори" е насочена към ученици от началното до средното училище, които са показали забележителна способност да създават реални решения чрез технологии.Добавянето на тази категория е част от ангажимента на Фондация "Енчо Керязов" да насърчава практическото обучение. Фондация "Енчо Керязов" винаги е била в авангарда на насърчаването на отличия в образованието, спорта и изкуствата. С "Млади Иноватори", ние стъпваме напред, за да отдадем почит на блестящите умове, които не само мечтаят за бъдещето, но активно участват в изграждането му“, разясни заместник кметът по спорта в община Ямбол.

Годишните награди са предназначени за ученици от I до XII клас от общински, държавни и частни училища в България. Програмата е отворена и за ученици със специални образователни потребности. Отбелязват се постиженията и отличията от световни, европейски и национални форуми, конкурси и фестивали по изкуства и спортни състезания, включително и организираните от Министерството на образованието и науката национални олимпиади, национални състезания, инициативи от Националния спортен календар и от Националния календар за изяви по интереси.

На финала ще бъдат излъчени призьорите в четирите категории: Образование, Изкуство, Спорт и Млади иноватори. Те ще получат своите награди на 1 юни в зала Арена София, на официална церемония в рамките на световното шоу на Енчо Керязов „Нощ на звездите“.

„И тази година ще запазим специалните си награди – „Смело сърце“, .която е за хора с изключително борбен дух, които въпреки огромните трудности постигат успехи, както и специалната награда „Роден победител“, осигурена от нашият приятел и спонсор Антон Големанов в категория Спорт“, допълни Енчо Керязов.

За участниците в шоуто, което всяка година се провежда след официалното награждаване на децата таланти и в което се включват световно известни циркови артисти, за това ще има ли след 17-ет години България нов носител на награда от най-големия цирков фестивал в Монте Карло можете да чуете в звуковия файл.



БНР е медиен партьор на "Нощ на звездите".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна