Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филмът "През нашите тръни" на Цветослав Цонев и Любомир Петков тръгва по кината

Кадър от трейлъра за филма
Снимка: Цветослав Цонев

Творческият  тандем Цветослав Цонев и Любомир Петков –  са двама млади режисьори, които не за пръв път работят заедно. Съвсем наскоро бе премиерата на техния четвърти проект – късометражният филм “През нашите тръни“.

Лентата е с най-дълго времетраене от сниманите досега 4 късометражни филма – 45 мин.

Филмът разказва историята на една жена, решила да се погрижи за живота на по-малката си сестра, след като вижда условията в които е отглеждана, разказват авторите.

Първоначалният замисъл е да бъде драма от топа на “Братя Карамазови“ –оригиналната идея на сценария замисля режисьорът Любо Петков, след което във взаимната си работа и дълго писане, той претърпява промени, но в по-голямата си част остава непроменен.

„Сесията, която направихме заедно, трябваше да оптимизира историята, за да можем да я снимаме“, посочват те.

Всичко създадено до днес от тандема Цонев-Петков е с техни собствени ресурси.

"Този проект е единственият, който успяхме да финансираме частично от Национален фонд „Култура“ като предварително знаехме бюджета, проблемът не беше толкова в парите, колкото до сформирането на актьорския състави и локациите", твърдят те.

В продукцията участват: Майа Тинкова, Ванеса Пеянкова, Андреа Атанасова, Николай Кенаров, Катя Казакова, Ася Иванова, Йоана Димитрова, Хенри Ескелинен, Живко Каравасилев, Слав Димитров, Христо Стефанов.

Филмът “През нашите тръни“ вече е  на национално турне, може да бъде видян на 27 януари в Пловдив в Дом на киното "Lucky" от 18 часа, на 3 февруари в Бургас в Благоевград на 17 февруари, на 24 февруари отново ще има прожекция в София в кино "Одеон“ от 19 часа.


По публикацията работи: Спаска Давранова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени