Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктория Георгиева: Искам "Парадокс" да помогне на онези, които изпитват страх да потърсят помощ

Новата песен на изпълнителката е посветена на менталното здраве

Виктория Георгиева
Снимка: Иван Русланов


"Дори и истината не бе честна с мен" - това е част от текста на „PARADOX“, новата песен на Виктория Георгиева, в която се обръща внимание на темите за психичното здраве и парадоксите пред които сме изправени, докато опознаваме себе си.

 "Доста често се сблъскваме с вътрешното си аз и с едни гласове, които се опитват да ни саботират в ежедневието ни. Понякога е много трудно да се пребориш с тях, защото или нямаш сила или те са по-силни от теб. Особено когато човек е доста чувствителен и се оставя на тези гласове, а не слуша своя си вътрешен глас", сподели в предаването "Понеделник вечер" по "Хоризонт" Виктория Георгиева за посланието на новата си песен.

"Много хора страдат от депресии, от една голяма несигурност в себе си, борят се сами и много хора не се справят или ги е страх да го изкажат на глас. 

С това послание искам да кажа, че не е страшно да потърсиш помощ, а напротив, много е полезно, когато има на кого да изкажеш всичко, което таиш в себе си. И да бъдеш разбран, допълни още младата певица.

Виктория се надява, че песента ще достигне до колкото се може повече хора. 

"Особено до онези, които изпитват страх да си помогнат и позволяват на саботиращите гласове да превземат живота им", допълни изпълнителката. 

За "PARADOX" Виктория работи с композитори и автори в Швеция. С някои от тях е правила и песента за "Евровизия 2021". Описва екипа си като слънчев, зареждащ и лесен за работа

"Написахме я в Швеция и с екипа ми от Уорнър решихме това да е първата песен за годината, която да изкараме. Завършихме я четири – пет дена след това".


Още, чуйте в звуковия файл.


По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени