Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ - СДС и ПП - ДБ демонстрират надлъгване и дилетанщина

Опити за надделяване, далеч от цивилизованото правене на политика. Така журналистът Асен Генов определи начинът, по който ГЕРБ- СДС и ПП - ДБ преговарят за правителство след ротацията. 

ГЕРБ се държат като играчи на "тука има - тука нема", а ПП- ДБ като абсолютни дилетанти, които не правят нищо да ни убедят, че имат някакви ясни идеи за властта.

И двете страни имат политически неадекватно поведение и това оставя лошо впечатление и усещане, че се губят приоритетите, каза Генов. 

Преговорите отново показват, че имаме два плана на правене на политиката у нас и това важи еднакво за двете групи. Едното е какво искат, но не казват, а другото е, че се опитват да ни представят какво правят, но да правят нещо различно. 

Озадачаващо е и бързането да се завърши процесът за 24 часа, а не за седем дни, както е записано в Конституцията.

Ние знаем ли како искат от властта двете политически сили? Не знаем и затова не знаем какво е цената на договарянето. Това, което виждаме прилича на борба кой ще вземе по- голямо парче от баницата. Разделят ли я приемливо за двете страни, това ще бъде устойчиво състояние на нещата и ще може да издържи до края на мандата, прогнозира Генов.

Според него обаче въпросът, който непрекъснато трябва да им се задава е какво искат да правят в оставащото време. Другото важно е каква е перспективата отвън.

Целия разговор можете да прикачения звуков файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна