Точно днес

Снимка 


В утринния блок на Радио Пловдив не се питаме дали наистина  “Денят си личи от сутринта” и  дали  „Утрото е по- мъдро от вечерта”

Знаем, че информацията и добрата музика  сутрин са най- устойчивия радиоформат, който годините не пребориха.

Знаем, че за слушателите ни актуалността на информацията е не по- малко важна от анализа на събтията, че всеки ден е пореден, но и уникален, затова

„Точно днес” е мото, валидно за повече от 300 делнични и празнични дни.

Така имаме удовлствието по 300 различин начини да ви кажем „Добро утро”всеки ден от понеделник да петък .

Срещата ни  между 6.00 и 9.30 часа е територия, в която няма забранени теми и нежелани събеседници.


Татарите са използвали чумата като бактериологично оръжие

„Много милостиня прийде, понеже велик мор бе повсюду". Рилски монах от ХVІІІ в. Епидемиите и хората от средновековието до днес, какъв извод можем да направим за нашето време? Доц. Димо Чешмеджиев, историк и преподавател в ПУ..

публикувано на 27.03.20 в 10:50

Театър ще има винаги, честит празник !

Пловдивският куклен театър празнува  Международния ден на театъра онлайн със спектакъла "Едип празникът на ослепяването". Той е по митове за Едип и трагедията на Софокъл "Едип цар".  Директорът на театъра Виктор Бойчев каза, че този избор е заради..

публикувано на 27.03.20 в 10:35

В търсене на изход „Точно днес“

Между страха и надеждата, усамотени, невярващи и незнаещи, търсим помощ и утеха от хората, които доказват висок професионализъм, морал  и дух. Два нови случая с коронавирус в Смолян . Връзка с областния управител Недялко Славов. Как..

публикувано на 26.03.20 в 17:50

Онлайн филми запознават с пловдивски културни събития

Тази седмица разказваме за инициативата #ОставамЕСивКъщи и коментираме онлайн срещите на фондация "Пловдив 2019" с  Десислава Шишманова , журналист и ръководител на БНТ в Пловдив. Те имат поредица от филми, с които представят културните институции на..

публикувано на 26.03.20 в 11:01

Няма повишаване на спешните случаи от 13 март до днес

За новите спешни кабинети, които се разкриват в Пловдив, разговор с д-р Димитър Христозов , заместник - директор на Спешна помощ - Пловдив. От 19 часа вчера заработи кабинетът в първи блок на УМБАЛ “Каспела“, като има указания и пациентите ще..

обновено на 26.03.20 в 10:19

Ученици и учители създадоха сайт #Останетевкъщи

Срещаме ви с учениците на СУ "Проф. Асен Златаров" в Първомай, които вече имат сайт, събрал най-важното за корона вируса. Говорим с Иван и Джулиана от X клас, и тяхната учителка по информационни технологии Татяна Попова. Сайтът е изработен от Иван..

обновено на 26.03.20 в 10:04

110 фирми и хиляди онлайн за Национални дни на кариерата

Как се работи в извънредно положение, как се осъществяват Националните дни на кариерата? На 26 март е последният ден от онлайн събитията за тази година - разговор с основателя на инициативата  Светлозар Петров  от Джоб тайгър. Деветнадесетото..

публикувано на 26.03.20 в 09:41

"Точно днес" - от вкъщи и от офиса сме заедно!

В тези дни е важно да изчистим мислите от провокации, да потърсим поводи за общност дори в социалното дистанциране. Не се отдалечаваме от фактите, и печелим нови приятели в борбата с ковид-19. Срещаме ви с учениците на СУ "Проф. Асен Златаров " в..

публикувано на 25.03.20 в 16:56

Сега нашето общество запълва пукнатините

Ситуацията е безспорно тежка. Само с тревога и в притеснение обаче не можем да живеем. Радостно е, че смешките, карикатурите, които виждаме в социалните мрежи, ни изваждат от автоматизма и глупостта, в която живеем. Те показват нашата..

публикувано на 25.03.20 в 11:11

РЗИ-Пазарджик очаква пробите на трима медици

Във вчерашния ден получихме четири нови проби, като трима от изследваните – контактни на МБАЛ Пазарджик са с положителни резултати на COVID-19. Резултатите са получени от лабораторията в Стара Загора. Положителен е и резултатът на съпруга на..

публикувано на 25.03.20 в 10:39