Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йоана Буковска-Давидова и нейното "Променяне"

10
Снимка: Здравко Йончев

Интерактивният моноспектакъл "Променяне" на Йоана Буковска-Давидова за първи път ще се играе на сцената на Сити Марк Арт Център на 22 март от 19.30 часа. Той е създаден по автобиографичната книга "Промяна" на норвежката филмова и театрална актриса Лив Улман.


"Променяне" е не просто театрално представление, а поглед в дълбините на човешката душа, драматизация на една изключителна книга и съчетание на живо изкуство с иновативни технологии. Йоана Буковска-Давидова създава моноспектакъл, който възхищава с актьорската ѝ игра, но и събужда умовете на зрителите чрез добавена реалност и 3D mapping.


Темата на "Променяне" се фокусира върху Актрисата – фигура, която притежава множество лица, но чието истинско "Аз" остава скрито зад героините и медийното изображение. Използвайки този текст на Лив Улман, Йоана разглежда своя собствен път, разгърнат в истории и хора, преживени страхове от детство, майчинство и творчески върхове.


Какво сподели Йоана Буковска-Давидова за трудния път на представлението, за кратката, но много емоционална среща с Лив Улман – чуйте в звуковия файл.

Снимки: Здравко Йончев

По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна