Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инициативата "EmpowerHer" постави темата за икономическото овластяване на жените в бизнеса

| обновено на 28.03.24 в 13:12
Снимка: Pixabay

На проведената международна конференция "EmpowerHer" (“Овласти я“), организирана от Американската търговска камара в България (АТК) в сътрудничество с European Female Founders (EFF), бяха засегнати важни аспекти от подпомагането на работещите жени и насърчаването на женското предприемачество. Събитието събра множество участнички, които споделиха лични преживявания и опит в областта на икономическото овластяване на жените на работното място.

Румяна Петева, директор "Човешки ресурси" на "Каменица" АД, коментира важността на събитието и основните инициативи, които бяха представени. Тя сподели, че срещата е била изключително приятна и вдъхновяваща, особено поради обмена на ценни лични примери между участничките.

Сред основните инициативи, които са били обсъдени тя отбелязва четири. Първата инициатива вече се осъществи във формата на участие на бизнеса в хекатон в Софийския университет. Този проект включи студенти от Техническия университет и УНСС, които работиха по бизнес-казуси, предоставени от различни компании, включително "Каменица" АД. Това събитие даде възможност на студентите да приложат своите знания в реални ситуации и да сътрудничат с ментори от бизнес средата. Изключително вдъхновяващо беше нивото на ангажираност и качеството на работата на студентите, които успяха да се класират на второ място в конкурса.

Румяна Петева (вляво) и Нина Цанева

Втората инициатива, озаглавена "Води и вдъхнови", все още предстои да се осъществи. Планът е Американската камара да предложи коучове, с които жените от бизнес сектора ще могат да работят в бъдеще. Тези коучове ще бъдат избрани със специално внимание към техните качества и сертификации, за да се гарантира високото им качество на обучение. Програмата ще обхване гимназии от цялата страна, с особен фокус върху регионите на Хасково и Пловдив, където "Каменица" АД има производствени бази и нужда от млади, мотивирани специалисти.

Повече за останалите инициативи – чуйте в звуковия файл.


По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна