Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

30 години пред микрофона в книга, по-дългата част от историята на "Нощен Хоризонт"

Румен Стоичков

Румен Стоичков, дългогодишен водещ на предаването "Нощен Хоризонт", което наскоро отпразнува 40-годишнина си в ефира на Българското национално радио, гостува в "Нашият ден" за разговор за книга си "Звуците на нощта". В нея той обединява своя опит и емоции от дългогодишната си работа зад микрофона на предаването "Нощен Хоризонт". 

"Звуците на нощта" не е просто книга, а своеобразна история на предаването. Стоичков, чийто глас е станал символ за мнозина през вечерите в ефира, споделя част от вътрешния си свят и отношенията си с музиката и гостите в студиото.

Преди да влезе в света на радиото, Румен Стоичков преминава пътя на стажант в различни програми на БНР.  Той споделя, че едно от най-ценните неща, които е научил, е значимостта на екипната работа и взаимоотношенията с околните.

"Звуците на нощта" не е само за моментите зад микрофона, но и за цялото пътуване на Стоичков в тази нелека професия. Той споменава как е започнал с участие в предаването "12+3", където екипът е бил ключов за успеха и слушаемостта на програмата.

Една от ключовите открития за Стоичков е близостта на българската музика до сърцата на слушателите.  По време на разговорите в предаването, Румен Стоичков предпочита да се наслади на автентичната атмосфера, която създава с музика, близка до темата и настроението на разговора.

Книгата  "Звуците на нощта" разкрива вътрешни моменти и размисли на водещия, но и показва връзката между радиото, музиката и хората, които  го слушат. Водещият успява да превърне своето предаване в нещо повече  – той създава пространство за размисъл, общуване и споделяне на емоции. 

Чуйте разговора в звуковия файл. 

По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна