Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хебър прекъсна лошата си серия

Снимка: Спортал

Хебър (Пазарджик) победи с 3:0 Етър (Велико Търново) в първа среща от 28-ия кръг на първенството и събра 30 точки. Два гола за успеха на домакините вкара Марк-Емилио Папазов, а един добави в края резервата Шейк Диаманка. В 70-ата минута Етър остана с човек по-малко заради червен картон на Георги Александров. За хебърци пък това е първа победа от три мача насам, а Етър е на дъното – 16-и с 13 точки и илюзорни шансове за спасение в елита.

Домакините влязоха по-убедително в директната битка за оцеляване, а още в 5-ата минута удар на Лазар Марин, променил треакторията си с рикошет, принуди вратаря Мартин Величков да се разтяга и да вади в корнер. Етър отговори с нелош удар на Горка Ларучея, попаднал право в ръцете на Дебърлиев. Вратарят на домакините имаше още малко работа минути по-късно, когато трябваше да спасява опасен изстрел на Дидис Лютумба-Пита.

В 17-ата минута домакините поведоха със страхотен гол на младия Марк-Емилио Папазов, който получи дълъг диагонален пас от ляво от Лазар Марин. Папазов напредна, елиминира с финт Мартин Николов и с диагонален удар прати топката до лявата греда, без шанс за вратаря Величков.

Всичко за Етър свърши в 70-ата минута, когато капитанът им Георги Александров извърши нарушение срещу Ангел Бастунов и прекъсна обещаваща контраатака на домакините. Това означаваше, че съдията Георги Иванов ще му покаже втори жълт, превърнал се в червен и изгонване от игра.

Останали с човек повече хебърци увеличиха натиска и в 73-ата минута Бастунов и Папазов бяха близо до това да изработят гол. Но това се случи пет минути по-късно. Йоан Н'Зи отне топката от Крум Стоянов пред наказателното поле, подаде много добре към Папазов около точката за изпълнение на дузпа и оттам нападателят безпроблемно вкара за 2:0.

В добавеното време стана 3:0 след удар на резервата Шейк Диаманка с левия крак от границата на наказателното поле. Той получи от Бастунов, но се освободи много добре преди да стреля мощно.

По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна