Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вяра Панталеева посреща пролетта с детска музикална книга и нова песен

За любовта към себе си пее изпълнителката в новата си песен "През 100 земи"

Снимка: Радио София

„През 100 земи“ е новата песен на Вяра Панталеева. Пред Радио София тя сподели, че отново не е изневерила на себе си – песента има смисъл и послание.

Текстът, музиката и аранжиментът са дело на съпруга й Чавдар Цолов.

„През последните години си работим с Чавдар, както за нещата, които правим за мен, така и за нещата, които правим за вокалната група. Последният път му казах, че искам да изпея нещо за любов. Аз пея в песента „През 100 земи“ за любов, но за една различна любов – за любовта към себе си, за любовта, която човек намира през годините, търсейки нещо или някой и в един момент намираш това, което търсиш най-вече в себе си“, каза изпълнителката.

От няколко години Вяра Панталеева се е отдала на идеята и за друг проект – създаването на детска музикална книга. В основата е дъщеря й Рая.

„Мисля, че тя беше на 4-5 годинки и имаше много сериозен проблем. Тя не искаше да излиза навън, ама въобще не искаше да излиза. Толкова се страхуваше от мравчиците, от божите кравички, от всичко. Търсих начин как да й помогна. Седнахме с нея и с Чавдар и й казахме, че искаме да създадем заедно някаква история, свързаха с буболечките. Тя започна да ми споделя различните буболечки, аз ги написах“, обясни Вяра Панталеева.

След като се свързва с Теодора Попова, с която работи години, текстът за книгата е факт. Свързва се с издател, който открадва текста за първото издание на „Рая и буболечките“.

„Книгата беше готова още ноември, но аз така и не я видях. Никога досега не получих тази книга и общо взето ми я откраднаха. Второто издание е благополучно…Въпреки, че нямам първия тираж, без значение как ще си решим съдебно нещата, аз искам това хубаво нещо да стигне до хората“, каза певицата.

Паралелно с издаването на новата песен и книгата „Рая и буболечките“, Вяра Панталеева работи и по други проекти. Предстоят й участия, а до края на седмицата ще излезе и видеото към песента й „През 100 земи“.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени