Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Або представя втората си книга с разкази

За първата си книга "Поводи за връщане" Або беше написал: "Имал съм късмета да живея на четири континента и да обиколя над 40 държави, преди да стана на 27 години. Живял съм в Пекин, Арекипа, Финикс, Манчестър, Лондон, Самоков, София – в разбъркан ред. Обичам да се запознавам с нови култури, да научавам езиците им и да чета литературата им в оригинал. Винаги се сприятелявам с местните и винаги си оставям повод да се върна."

Втората му книга вече е факт и е отново с автобиографичен елемент. Това е сборник с разкази под заглавие "Тука е така" – известна реплика, която се употребява, за да илюстрира често негативни явления и модели, начин на мислене и действие у нас. 

Забавни и изпълнени с хумор, историите в тези разкази на Або, по думите на Ива Дойчинова, са "споменник на десетина години от неговото съзряване и порастване. Време на юнашки преход, телевизионни идоли и изродщини, Nokia 1100, сладостно хулиганство и първи сблъсъци с полицията, сочен диалект, "Самоковско твърдо", срам и смях до пръсване." 

Премиерата на сборника с разкази "Тука е така" от Або е тази вечер в клуб "Паве", Столична библиотека от 18 часа.

Чуйте Або.

Снимка – изд. РИВА

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна