Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Покана за 4 часа благотворителност срещу домашното насилие

Снимка: ИИСТТ

Благотворителна изложба под наслов "Изкуство срещу насилието" ще се проведе на 25 април от 16.30 до 20:30 ч. в УНСС, съобщиха пред БНР-Радио София организаторите от Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер „Проф. д-р Борислав Борисов“ (ИИСТТ). Техни партньори и съмишленици са НАТФИЗ "Кр. Сарафов" и Българският филмов институт.

По време на изложбата ще бъдат показани и продавани около 70 снимки, представящи красотата на България и ще бъдат прожектирани видеа за културни, исторически и архитектурни забележителности на 20 българските общини.

Средствата, получени от такса вход (10 лв.) и закупени снимки ще бъдат дарени на Фондация "Будителките", която е ангажирана с каузата за закрила на жени, жертви на домашно насилие.


"Нашият професионален празник е на 26 април (Световен ден на интелектуалната собственост). Академичната общност и исторически, и към момента, и занапред според нас трябва да е ангажирана, освен с така важната преподавателска и научно-изследователска дейност, и с по широките проблеми на обществото. Това беше причината да решим да направим тази благотворителна изложба", обясни Искрен Константинов, експерт към ИИСТТ ().

Поканени са популярни личности и представители на посолства.

С изложбата не може да се промени фундаментално ситуацията, осъзнават организаторите, но с тази стъпка може да се привлече вниманието на различни организации, както и на представители на централната власт.

Чуйте разговора на Христина Иванова.

По публикацията работи: Георги Нейков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна