Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъждат развитието на Северозападна България на форум

Бъдещото развитие на Северозападна България събира днес на регионален форум в Монтана мениджъри на водещи компании, кметове на общини и изпълнителна власт. На срещата те ще обменят своя опит и ще споделят виждането си за перспективите за региона

Регионалната конференция "Бизнесът и регионите: Северозападна България – Перспективата"  има за цел да покаже как компаниите, които вече са инвестирали в региона, виждат развитието на Северозападна България, стъпвайки на собствения си опит, както и какви са 4-годишните перспективи за подобряване на качеството на живот за хората в областите Монтана, Враца и Видин и за привличането на нови инвеститори, които кметовете на общини в региона са планирали и изпълняват.

Дискусията ще се концентрира в два основни панела. Първият е "Посоки на развитие" – как Северозападът да се развива по-бързо и по - успешно. Национални и местни политики. Възможности за подобряване на бизнес средата, привличане на инвеститори, успешни практики и опции за тяхното мултиплициране.

Вторият панел е "Инвестиции в хората" – възможности за образование и квалификация на младите хора, за да останат в региона. Местни политики за привличане и задържане на инвеститори и кадри в тази част на България.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна