Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Състезателки по художествена гимнастика, таекуондо и брейк са финалистите в категория „Спорт“ в „Нощ на звездите“

Снимка: Фондация "Енчо Керязов"

Състезателки по художествена гимнастика, таекуондо и брейк са финалистите в категория „Спорт“ в спектакъла "Нощ на звездите". Церемонията, организирана от фондация "Енчо Керязов" е посветена  на талантливите деца на България в категориите "Спорт", "Образование", "Изкуство" и "Иновации".

Тази година в 13-то издание на галата за голямата награда в категория „Спорт“ ще се борят европейската шампионка за жени и за девойки по олимпийско таекуондо и тройна световна шампионка по кикбокс Каолина Бояджиева,  световната и европейска шампионка по художествена гимнастика за девойки Елвира Краснобаева и  световната шампионка в новата олимпийска дисциплина брейк Пламена Георгиева.

Специална награда за изключителна борбеност и висок дух "Смело сърце" е за Националния отбор по хокей на трева към РЦППО в Пловдив.

Отличието "Born winner" ще бъде присъдено на световния рекордьор по вдигане на тежести Карлос Насар, съобщи патронът на фондацията, известният цирков артист Енчо Керязов.


Номинациите в другите три категории са:

Категория "ОБРАЗОВАНИЕ":

- Даниел Койнов - информационни технологии

- Калоян Гешев - скоростна калкулация

- Радостин Чолаков - информационни технологии

Категория "ИЗКУСТВО":

- Дария Русева - виолончело

- Диана Чаушева - цигулка

- Мартин Йорданов - тромпет

Категория "Иновации":

- Тайра Ридваева

Вокална група „Радиодеца“

Тази година в 13-то издание на "Нощ на звездите" ще се включи и вокална група към Българското национално радио „Радиодеца“ . Талантите, ръководени от Илина Тодорова  ще се качат на сцената на спектакъла посветен на талантливите деца на България, заедно с носителките на „Златен клоун“ от последния цирков фестивал в Монте Карло – Сестри Колев. Тяхното присъствие в България изглеждаше немислимо през тази година, но с изключителните усилия на организаторите от фондация „Енчо Керязов“ и с подкрепата на президентската институция, изпълнението на двете сестри, които са родени в България, ще бъде факт.

Победителите в отделните категории ще станят ясни на 1 юни по време на церемонията, която ще се проведе в "Арена София". 

БНР е медиет партьор на "Нощ на зездите".



По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна