Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 11 май, от 16.30 часа, в Дома на киното

Девина Василева с премиера на детския късометражен филм "В болест и здраве"

Снимка: "В болест и здраве"

На 11 май, от 16.30 часа, в Дома на киното, ще се състои премиерата на късометражния детски филм "В болест и здраве" на Девина Василева.

Филмът, който е с времетраене 7 минути, е номиниран за "Най-добър късометражен филм" в тазгодишното издание на Националния фестивал на българското кино - Награди "Васил Гендов" 2024.

Девина Василева е сценарист и режисьор на филма. Пред Радио София тя сподели, че лентата е била заснета през миналото лято.

„Този филм е правен в майсторския клас на проф. Георги Дюлгеров. Силно се надявам и възрастните да разберат нещо простичко, което се опитвам да разкажа, за това как даваме пример на децата си. В по-голямата част от моето детство аз съм си играла на неща, които са сериозни неща за възрастните – на доктори, на майки, на сватби. Да осъзнаят възрастите какъв пример им даваме. Разказвам и една любовна история“, каза Девина Василева.

Тя признава, че в бъдеще иска да прави детски филми или такива на детска тематика.

„Моята истина е, че истинската любов е и в болест, и в здраве. Хубаво е малко да се замислим, че когато сме във връзка с някой, трябва да го приемаш и със сополите, и с по-гнусните работи, защото все пак сме хора“, обясни младата режисьорка.

Продуценти на "В болест и здраве" са Жаклин Пейчева и Йоанна Темелкова, оператори - Венцислав Тодоров и Георги Георгиев, монтаж - Симеон Миронов.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна