Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФК Залцбург победи гостуващия Левски с 1:0

Това се случи в мача от третия кръг в група G на Лига Европа при дебюта на Георги Иванов на кормилото на българския шампион. Така австрийският първенец се утвърди на върха на класирането с пълен актив от 9 точки и направи сериозна крачка към класиране на 1/16-финалите на надпреварата. За софиянци пък това беше трето поражение без отбелязан гол. Домакините започнаха по-активно и натиснаха "сините" в собствената им половина, но трудно стигаха до положения пред вратата на Георги Петков. Австрийците все пак първи създадоха шанс за попадение в 18-ата минута. След центриране от корнер от дясно Петков не успя да отбие добре и топката попадна в краката на Никола Покривац, който стреля силно от границата на наказателното поле, но вратарят на Левски успя да избие. Само две минути по-късно Христо Йовов направи поредния си уникален пропуск със "синята" фланелка. Николай Димитров проби от ляво в наказателното поле и пусна пас в малкото наказателно поле, топката отиде в краката на Йовов, който от 2-3 метра нацели страничната греда. Домакините продължиха да контролират играта, а левскарите разчитаха на редки контраатаки. Във втората минута на даденото от съдията продължение Душан Швенто откри резултата. Георги Сърмов закъсня да покрие словашкия национал и той със силен удар от 25 метра прати топката в левия ъгъл на вратаря на Петков. Левски започна по-добре след почивката и в 53-ата минута Зе Соарес получи пас на границата на наказателното поле от Николай Димитров, но бразилецът стреля слабо и право в ръцете на Еди Густафсон. След час игра Залцбург можеше да удвои аванса си. Швенто беше изведен в чиста позиция в ляво от Покривац, навлезе в наказателното поле, но в последния момент си поведе по-дълго топката и Петков се хвърли в краката му и изби. До края "сините" стояха добре на терена, но така и не успяха да стигнат до сериозно положение пред вратата на Густафсон.
Среща от третия кръг в група G на европейския клубен турнир по футбол Лига Европа:
ФК Залцбург (Австрия) - Левски (България) - 1:0 (1:0)
голмайстор: 1:0 Душан Швенто 45+2
стадион: "Ред Бул Арена"
зрители: 17800
главен съдия: Ханес Каасик (Естония)
жълти картони:
- за ФК Залцбург - Никола Покривац
- за Левски - Лъчезар Балтанов, Христо Йовов, Георги Петков
състави:
- ФК Залцбург - Еди Густафсон, Кристиан Швеглер, Ибрахим Секагя, Рабиу Афолаби, Франц Шиймер, Андреас Улмер, Кристоф Лайтгеб (80-Симон Чиомер), Никола Покривац, Душан Швенто (90-Адмир Владавич), Сомен Чой, Александър Циклер (75-Джордже Ракич)
- Левски - Георги Петков, Живко Миланов (46-Шакиб Бензукан), Виктор Генев, Йордан Милиев, Веселин Минев, Георги Сърмов, Лъчезар Балтанов, Седрик Бардон (56-Георги Христов), Зе Соарес, Николай Димитров (65-Жоазиньо), Христо Йовов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Илиана Раева

Български гимнастички няма да участват на състезания в Баку

България няма да участва повече на състезания по художествена гимнастика в Баку, обяви президентът на българската федерация по този спорт Илиана Раева.   Реакцията й идва след незаслужено ниската оценка (35.750), дадена снощи на българския ансамбъл..

публикувано на 20.04.24 в 12:03

Участници от 20 държави на Sofia Karate Open 2024 за Купата на президента

Президентът Румен Радев ще открие в събота, 20 април, международния турнир Sofia Karate Open 2024 – Купа на президента. Спортното събитие се провежда за 11-и път. Тази година в него ще се включат над 1500 участници от 20 държави. Турнирът е част от..

публикувано на 20.04.24 в 05:40
Снимка: Sport PR Events Managment

Плувният маратонец Петър Стойчев прекоси Гибралтарския проток

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven без неопрен. Стойчев измина разстоянието от 16,4 км. между скалите от европейския бряг в испанския град Тарифа до африканския бряг в Мароко за 3 ч. и 46..

публикувано на 16.04.24 в 13:45