Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Стойчев – победителят от ледените води на Антарктида

БНР Новини
Снимка: @ilievsport

Победителят в първия по рода си плувен маратон на Антарктида, българинът Петър Стойчев, разказа подробно за тайната на успеха в плуването сред парчета лед и при температури под минус 1 градус. Стойчев призна, че най-голямата трудност за него е била именно продължителността на експедицията, почти цял месец и постоянните промени на времето на Ледения континент. Времето на континента се променя през 15 минути и не можеш да си направиш никакъв план за действие. Първо е слънчево, а след малко започва да вали сняг и да духа силен студен вятър – каза плувецът след завръщането си у нас. – Преди състезанието температурата на тялото ми беше 37,3 градуса. Минути след като излязох от водата, температурата ми беше 30,8 градуса. Не си мислете, че не ми беше студено. Много ми беше студено, но се опитах да се концентрирам и да запазя силите си за следващите метри, разказа шампионът ни по плуване. Стойчев заяви, че по време на състезание никога не мисли негативно, а вярва винаги в успеха. След два месеца той ще участва в световното първенство на Северния полюс в Мурманск.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Салимова постигна реми срещу лидерката в Турнира на претендентките

Нургюл Салимова постигна реми с бившата световна шампионка Тан Чжони от Китай в петия кръг от Турнира на претендентките в Торонто. С черните фигури 20-годишната българка изигра много спокойно партията си срещу водачката във временното..

публикувано на 10.04.24 в 12:35
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова записа първа победа в Турнира на претендентките

Нургюл Салимова записа първа победа в Турнира на претендентките Нургюл Салимова постигна първа победа в Турнира на претендентките за световната титла по шахмат при жените в Торонто. В IV кръг от надпреварата в канадския град 20-годишната..

публикувано на 08.04.24 в 10:10

ЦСКА надви "Левски" във вечното дерби

Отборът на ЦСКА-София победи "Левски" с 2:0 в дербито от 28-ия кръг на Първа лига. Червените не дадоха шансове на съперника си пред над 30 000 зрители на Националния стадион "Васил Левски".  На мач като на война - рекордни количества бомбички за..

публикувано на 07.04.24 в 17:18