Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Стойчев – победителят от ледените води на Антарктида

БНР Новини
Снимка: @ilievsport

Победителят в първия по рода си плувен маратон на Антарктида, българинът Петър Стойчев, разказа подробно за тайната на успеха в плуването сред парчета лед и при температури под минус 1 градус. Стойчев призна, че най-голямата трудност за него е била именно продължителността на експедицията, почти цял месец и постоянните промени на времето на Ледения континент. Времето на континента се променя през 15 минути и не можеш да си направиш никакъв план за действие. Първо е слънчево, а след малко започва да вали сняг и да духа силен студен вятър – каза плувецът след завръщането си у нас. – Преди състезанието температурата на тялото ми беше 37,3 градуса. Минути след като излязох от водата, температурата ми беше 30,8 градуса. Не си мислете, че не ми беше студено. Много ми беше студено, но се опитах да се концентрирам и да запазя силите си за следващите метри, разказа шампионът ни по плуване. Стойчев заяви, че по време на състезание никога не мисли негативно, а вярва винаги в успеха. След два месеца той ще участва в световното първенство на Северния полюс в Мурманск.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Елвира Краснобаева

Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната купа в Баку

Седмица след изключително успешната за българските гимнастички Световна купа в София, на която те спечелиха пълен комплект медали в многобоя, на състезанието от същия ранг в Баку нашите момичета завършиха с един сребърен медал. С тилияна Николова..

публикувано на 21.04.24 в 09:07

Звезди в спорта и граждани карат колело за по-чиста и красива столица

Десетки популярни личности в българския спорт ще поведат колоната на велошествието “София кара колело за по-чист въздух”. Всички те ще отправят послание за по-чист въздух и още по-красива и зелена българска столица. Стартът ще бъде даден днес в..

публикувано на 21.04.24 в 07:00
Илиана Раева

Български гимнастички няма да участват на състезания в Баку

България няма да участва повече на състезания по художествена гимнастика в Баку, обяви президентът на българската федерация по този спорт Илиана Раева.   Реакцията й идва след незаслужено ниската оценка (35.750), дадена снощи на българския ансамбъл..

публикувано на 20.04.24 в 12:03