Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФИФА отбеляза 25-годишния юбилей от четвъртото място на България на Мондиала в САЩ


Магазинното предаване на ФИФА за световен футбол посвети последния си епизод на най-големия успех на България на Mондиал – 4-то място, постигнато в САЩ преди четвърт век. В чест на юбилея, телевизионен екип на световната централа посети страната ни и се срещна с един от героите на „златното” ни поколение – Емил Костадинов. Имахме добри футболисти и страхотен треньор. Бяхме силни характери, но на терена играехме сплотено. Бяхме убедени в своите качества и умения. Гордеем се с това, което постигнахме. През лятото на 1994 г. със сигурност успяхме да запишем имената си в българската футболна история завинаги, споделя легендарното ни крило пред камерите на ФИФА. В материала се припомнят славните мигове от Мондиала, включително първата победа на България на световни финали и знаменития успех над тогавашния световен шампион Германия.

Още от категорията

Нургюл Салимова

Второ реми за Нургюл Салимова на Турнира на претентентите в Торонто

Нургюл Салимова записа второ реми на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в канадския град Торонто. Двайсетгодишната българка, която игра с белите фигури, завърши наравно с китайката Лей Тинцзие – победителката в последното издание..

публикувано на 06.04.24 в 10:05

Нургюл Салимова представя България на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова е единствената, която ще представи България, на започващия днес в Торонто Турнир на претендентките за световната титла по шахмат, след като заслужи мястото си там с блестящото си представяне на Световната купа миналия септември, когато..

публикувано на 03.04.24 в 17:41

Кубрат Пулев спечели шампионски пояс след победа в София

Кубрат Пулев завоюва интернационалната титла на Световната боксова асоциация в тежка категория след победа над украинеца Ихор Шевадзуцкий с единодушно съдийско решение. Пред над 8000 зрители в "Арена София" Пулев надигра в главния мач от галавечерта..

публикувано на 31.03.24 в 09:17