Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският гимнастик Дейвид Хъдълстоун с квота за Олимпийските игри в Токио 2020

Снимка: архив

На Световното първенство по спортна гимнастика в Щутгарт, което е и квалификация за Олимпиадата в Токио, българският гимнастик Дейвид Хъдълстоун се класира на десето място в многобоя и спечели квота за България на игрите догодина.

Дейвид Хъдълстоун е роден на през 2000 година в Хага, в семейството на майка българка и баща американец. На своя дебют на европейско първенство през 2014 година заема 12-о място в индивидуалния многобой. Постигал е още пето място на финалите на кон с гривни и на успоредка при юношите. На такива успехи в спортната гимнастика България не се е радвала от приключването на кариерата на легендарния Йордан Йовчев през 2012 година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нургюл Салимова

Второ реми за Нургюл Салимова на Турнира на претентентите в Торонто

Нургюл Салимова записа второ реми на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в канадския град Торонто. Двайсетгодишната българка, която игра с белите фигури, завърши наравно с китайката Лей Тинцзие – победителката в последното издание..

публикувано на 06.04.24 в 10:05

Нургюл Салимова представя България на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова е единствената, която ще представи България, на започващия днес в Торонто Турнир на претендентките за световната титла по шахмат, след като заслужи мястото си там с блестящото си представяне на Световната купа миналия септември, когато..

публикувано на 03.04.24 в 17:41

Кубрат Пулев спечели шампионски пояс след победа в София

Кубрат Пулев завоюва интернационалната титла на Световната боксова асоциация в тежка категория след победа над украинеца Ихор Шевадзуцкий с единодушно съдийско решение. Пред над 8000 зрители в "Арена София" Пулев надигра в главния мач от галавечерта..

публикувано на 31.03.24 в 09:17