Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В столичния район "Изгрев" катериците са най-защитени

Снимка: БГНЕС

В централната част на София, на територията на район "Изгрев", живеят най-много катерици. Въпреки постоянната загуба на част от естествената територия на рунтавите бозайници, популацията им е устойчива и здрава, смятат специалистите. Техни естествени местообитания са високите дървета, в кварталите с много зеленина. Затова и най-зеленият район на града - "Изгрев", който е в непосредствена близост до Борисовата градина, предлага най-добри условия за обитаване, изхранване и размножаването им. Район "Изгрев" е известен сред любителите на природата и с гнездовите си колонии на славеи, сред които е и най-голямата в града.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебният кабинет отмени решението си за строеж на частна детска болница

Министерският съвет снощи отмени решението си за създаване на частна многопрофилна болница „Мама и аз“ в София, съобщи правителствената пресслужба. По-рано през деня служебният премиер Димитър Главчев разпореди да бъде отменено решението, предизвикало..

публикувано на 02.05.24 в 11:55
Във Врачанския Балкан

Облаци и на места валежи на 2 май

През следващото денонощие облачността ще остане значителна. Ще има валежи от дъжд, на повече места след обяд в Югозападна България, където ще са придружени с гръмотевици и ще са временно интензивни. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София -..

публикувано на 01.05.24 в 19:05

Международна изложба в София призовава българите да гласуват

На 2 май в София в парковото пространство на НДК ще бъде открита международната изложба "Излез и гласувай" на глобалнoто креативнo студиo за социално въздействие Fine Acts, подкрепена от Бюрото на Европейския парламент в България. Идеята на експозицията..

публикувано на 02.05.24 в 06:30