Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избрано от колекцията на Радио България...

За кралиците на мажоретния спорт в България

Снимка: мажоретен състав “Мистерия”

Съчетанията на българските мажоретки, достигнали до световните сцени, не представляват обичайните разходки с помпони и батон. Те са изпъстрени с рискове и заимствани елементи от художествената гимнастика, акробатиката и спортните танци. И може би защото оценяват красотата, техниката и труда на своите момичета, в град Пазарджик няма човек, който да не разпознава на улицата девойките от „Мистерия“. За „Кралиците на мажоретния спорт“, както ги нарича треньорката Вергиния Нешева, разказваме в публикацията „Световните шампионки от мажоретен състав “Мистерия”.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В навечерието на Еньовден "небето се отваря"

Празникът Еньовден  се отбелязва винаги на 24 юни, когато църквата почита рождението на Св. Йоан Кръстител. Фолклорната традиция е свързана с деня на лятното слънцестоене, когато слънцето "трепти" и "играе" на изгрев и се отправя към зимата...

публикувано на 23.06.23 в 05:35
Снимка: Национален етнографски музей

Изложба припомня битието от задължителната военна служба

"Когато момчето става мъж…" Така е озаглавена изложбата, в която Националният етнографски музей припомня битието в казармата през "онези 45 години". В продължение на два месеца, от 20 юни до 20 август, експозицията може да бъде разгледана в..

публикувано на 18.06.23 в 11:15

Почитаме празника на светците Константин и Елена

Свети Константин бил император на Византия през IV век. Той въвежда християнската религия като официална във Византия. Неговата майка Елена, открила кръста, на който бил разпнат Спасителя и построила няколко манастира в Светите земи. Откриването на..

публикувано на 21.05.23 в 04:05