Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Верона започна виртуалният събор „На мегдана на другата България“

Във Верона, Италия, днес бе дадено начало на първия по рода си двудневен виртуален събор „На мегдана на другата България“.

Българското фолклорно изкуство се излъчва онлайн в YouTube.com, представено от българи от различни краища на света. Тук можете да гледате запис от днешния ден.



На откриването на събора в интервю за БНР вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи, че е почти готова онлайн платформа, разработена в президентската институция, която ще дава възможност за свързване на българите по света.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Недостигът на медицински кадри – има ли светлина в тунела?

В ход е Европейската седмица на общественото здраве (EUPHW). Това е годишна инициатива, организирана и координирана от Европейската асоциация за обществено здраве (ЕEUPHA), която се провежда за шеста година от 13 до 17 май. Тя  има за цел да повиши..

публикувано на 14.05.24 в 11:15

Пуснаха 3 спасени мечета на свобода в Рила

Три спасени мечета през 2023 г. са върнати отново в дивата природа, съобщиха от Фондация "Четири лапи". В рамките на няколко съвместни операции малките Никола, Мишо и Анета бяха уловени, обгрижени в специализирани центрове в България и в чужбина...

публикувано на 14.05.24 в 10:51

Отново дъжд – жълт код за валежи в 7 области на Западна и Югозападна България

Във вторник , 14 май, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 7°. През деня облачността ще е значителна, след обяд над Западна България ще има кратки валежи, в планинските райони интензивни. Максималните..

публикувано на 13.05.24 в 19:35