Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов епизод на подкаста "Родина зад граница":

Усещане за родина от САЩ през Япония до България

Новият епизод на съвместния ни подкаст с програма „Хоризонт“ на БНР ви среща с две българки, които допринасят за разпространението на българската култура по света и привнасят натрупания опит в чужбина у нас. Едната е данъчен специалист в САЩ, а другата – дипломат и писател в Япония.

Разказите на Антонина Дуриданова и Юлиана Антонова-Мурата се допълват от Антоанета Цонева, председател на парламентарната Комисия по политиките за българите извън страната, чийто ангажимент е да гради мостове със сънародниците ни зад граница и да създава условия за тях и семействата им...

Чуйте как се пренася "българския вкус" от САЩ през Япония до България в новия епизод на "Родина зад граница" 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Тараклия празнуваха годишнината от основаването на града

На Гергьовден в Тараклия отбелязаха  211 години от основаването на града. Богатата и разнообразна програма започна с празнична литургия в храма "Св. Георги". За любителите на спорта на централния стадион бяха организирани различни състезания...

публикувано на 07.05.24 в 12:29

Българите в Лайпциг ще празнуват 24 май с богата културна програма

Българското културно сдружение “Пенчо Славейков“ в Лайпциг организира тържество по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Богата програма с песни, стихове, танци..

публикувано на 06.05.24 в 09:18

Българската черква "Свети Георги Победоносец" в Одрин отбелязва 20 години от възстановяването си

Съградена само за няколко месеца от българската общност в Одрин, черквата "Свети Георги Победоносец" вече 144 години продължава да съхранява българския православен дух. С разрешението на султан Абдул Хамид II и със съдействието на одринския валия Реуф..

публикувано на 06.05.24 в 05:25