Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неясно е къде ще се играе евроквалификацията по футбол България - Унгария

Новият стадион "Христо Ботев"
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Евроквалификацията между България и Унгария на 16 ноември няма да се играе в Пловдив, обяви специалистът по спортно право Георги Градев в социалните мрежи. Той обжалвал пред Спортния арбитражен съд в Лозана решението на УЕФА двубоят да бъде преместен от София в Пловдив. Кметът на Пловдив Костадин Димитров е забранил мачът да се проведе в града, съобщи bTV. Причината е, че към момента на двубоя 16 ноември от 19:00 часа на стадион "Христо Ботев" строителят на съоръжението планира да извършва довършителни дейности.

Пред БНТ спортният министър Димитър Илиев настоя Българския футболен съюз да отмени решението срещата да се играе на празни трибуни. Той свика съвещание по казуса с футболния съюз на 14 ноември. До забраната се стигна след като футболните фенове заявиха, че заради слабото международно представяне на националния футболен отбор готвят протести на 16 ноември.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кимия Ализаде

Иранката Кимия Ализаде донесе на България европейска титла в таекуондото

Родената в Иран звезда на олимпийското таекуондо Кимия Ализаде донесе европейска титла на България в първото си състезание под български флаг. Наскоро натурализираната иранка завоюва злато в категория до 62 кг на шампионата на Стария континент в..

публикувано на 13.05.24 в 16:07
Рамазанов (синьо трико) срещу Гамкрелидзе (червено)

Магомед Рамазанов спечели пета олимпийска квота за българската борба

Магомед Рамазанов стана петия български състезател по борба, който извоюва квота за олимпийските игри в Париж. В Истанбул той спечели квалификационния си мач на 86 кг свободен стил срещу световния вицешампион Владимери Гамкрелидзе от Грузия в..

публикувано на 12.05.24 в 09:55
Гергана Топалова

Топалова и Нестеров ще играят за титлата на тенис турнири в Швеция и Румъния

Двама българи се класираха за финалите на тенис турнири. Гергана Топалова ще играе за титлата в турнира на клей в Бостад, Швеция, с награден фонд 25 хил. долара. На полуфиналите поставената под номер 2 българка победи Ирина Фетакау от Румъния с..

публикувано на 11.05.24 в 16:01