Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неделното училище „Иван Вазов” в Париж търси подкрепа за своите изяви, посветени на България

Снимка: facebook.com/ecolebulgare.fr

"Нашите мечти се нуждаят от вашата подкрепа!" – така започва призивът на Българското училище "Иван Вазов" в Париж, което празнува 10 години от своето основаване. Педагогическият екип и родителският съвет приканват всеки да подкрепи с дарение техните благотворителни инициативи. Идеята е да са организира международен литературен конкурс "Вълшебното перо” за творчество на български език, както и да се създаде песен и видеоклип по стихотворението "Вазовчета", което също е посветено на нашия език.


Средствата от кампанията на неделното ни училище в Париж ще са необходими и за организиране на голям юбилеен концерт на 19 май 2024 г., посветен на патрона на школото. По думите на родители и учители в Париж, за тях названието "Вазовче" е синоним на вдъхновени личности, които допринасят за запазването и развитието на българския език по света. От там произлиза и замисълът за създаване на хубава песен и видеоклип, които да се разпространяват сред българските общности по света. 

Текстът на стихотворението "Вазовчета" е написан в курса по журналистика и творческо писане към неделното училище, а музиката е дело на Георги Зайков, който също подкрепя родолюбивата мисия.

Снимки: Фейсбук страница/Българско училище "Иван Вазов" в Париж


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На форум във Великобритания български неделни училища обменяха добри практики

Ролята на езика за съхраняване на националното самосъзнание в чужбина, теорията и практиката в урока по български език беше акцент на форум във Великобритания, посветен на сътрудничеството между държавните институции, неправителствените..

публикувано на 14.05.24 в 16:16

Ученици от неделното училище в Солун ще проучват българските следи на Света гора

Ученици от българското неделно училище “Св. Георги Зограф” в Солун ще тръгнат по следите на българската история в Света гора, стана ясно при посещението на служебния образователен министър Галин Цоков в българския манастир “Св. Георги Зограф” в Света..

публикувано на 12.05.24 в 17:02

Над 26 300 хил. българи зад граница са изявили желание да гласуват за родния парламент

Над 26 300 заявления за гласуване в чужбина на изборите за народни представители са потвърдените до момента. Документите, подадени чрез електронната система на Централната избирателна комисия, ще се приемат до 24,00 ч. българско време на 14 май т.г. От..

публикувано на 12.05.24 в 09:27