Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Хоротропци" представиха България на коледния празник на Лос Анджелис

Българите се превърнаха в любимци и на местните телевизионни канали

Снимка: facebook.com/XoroTroptzi

Българската танцова формация "Хоротропци" (XoroTroptzi) повдигна градуса на настроението по време на 64-ия коледен празник на Лос Анджелис - LA holiday celebration 2023. На 24 декември съставът с ръководител Веселка Василева изпълни "Шопска китка" и впечатли както присъстващите на празника, така и зрителите пред телевизионните екрани.

В началото на декември групата беше гост и на телевизия "КТLA 5", където освен за музиката, нейните представители разказаха и за великолепната български природа, за азбуката ни, за българското кисело мляко и за розовото масло.  

Фолклорният танцов ансамбъл "Хоротропци" - Лос Анджелис, Калифорния,  е създаден през октомври 2012 г., по идея на Алина Маринова. Наброява 20 души и функционира към Bulgarian American Cultural and Educational Foundation (BACEF). 

XoroTroptzi - гости на телевизия КТLA 5

Очаквайте специално интервю с ръководителя на ансамбъла Веселка Василева в началото на идната година по Радио България. 

Снимки: Фейсбук страница на "XoroTroptzi

По публикацията работи: Красимир Мартинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българин учи деца в Уганда на български песни и хора

Ученици в Уганда се учат да пеят български песни и да играят нашенски хора. Това става благодарение на Даниел Делибашев, който е създал училище в африканската страна и помага на местни деца. Той беше награден с почетна грамота от министъра на..

публикувано на 28.05.24 в 15:47

Германският град Кобург: На добър път към дома, царю Фердинанд

"На добър път към дома, царю Фердинанд" – под това заглавие от пресслужбата на германския град Кобург разказаха за тържествената прощална църковна церемония, с която жителите на града се простиха с именития си съгражданин. Посмъртно пренасят в..

публикувано на 28.05.24 в 15:34

БНР ще звучи по Радио-телевизия Цариброд и ще подкрепя инициативи на българите в Сърбия

От месец юни българите в пограничния район на Сърбия ще имат още една врата към България. По местната Радио-телевизия Цариброд ще звучат предавания и новини, създавани от Българското национално радио. П ърво ще започнат да се излъчват Обедният..

публикувано на 27.05.24 в 19:30