Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийската филхармония с концерти в Ню Йорк и Ню Джърси

Снимка: sofiaphilharmonie.bg

Първият концерт на Софийската филхармония в САЩ е на 11 февруари в Ню Йорк, в Центъра за сценични изкуства Lehman (Lehman Center; 250 Bedford Park Blvd West, Bronx, New York 10468), припомня Генералното консулство на България в Ню Йорк и кани нашите сънародници да посетят събитието. 

SOFIA PHILHARMONIC The Breathtaking Orchestra Directly from Bulgaria

Софийската филхармония ще изнесе концерт и на 17 февруари в Ню Джърси в State Theatre New Jersey (15 Livingston Avenue New Brunswick, NJ 08901). Главен диригент ще бъде Дерек Глийсън, а на пианото ще се изяви Ивайло Василев, се посочва в информация на сайта на театъра в Ню Джърси, информира БТА и припомня, че маестро Дерек Глийсън е дирижирал Лондонския симфоничен оркестър, оркестъра на Би Би Си, Симфоничния оркестър на Борнмът и Камерния оркестър на Европа. 

Снимка: Софийска филхармония

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Представят "Сфинксът на гнева" на македонския писател Жарко Куюнджиски

В галерията на македонския Културно-информационен център в София  ще се състои представянето на романа „Сфинксът на гнева“ от македонския писател Жарко Куюнджиски. Романът "Сфинксът на гнева", в присъствието на автора, ще бъде представен на 14..

публикувано на 14.05.24 в 09:05

В Атина ще покажат "Неразказаните истории на българите"

Изложба "Неразказаните истории на българите" ще бъде открита на 17 май, петък, от 18:30 часа в Европейския център за архитектурно изкуство, дизайн и урбанистика в Атина. Експозицията ще бъде представена от Център "Иван Селимински", Европейския..

публикувано на 12.05.24 в 07:15

Майски празнични четения организират българи в Сиатъл

Реална среща поставя началото на виртуалния Литературен фестивал "Майски празнични четения", който от 2020 година насам организира Обществото за поезия и литературна проза "Глаголницата" при Българския център за култура и наследство в Сиатъл...

публикувано на 11.05.24 в 08:10