Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Художнички от различни култури представят творбите си в "Дом Витгенщайн" във Виена

Международната женска изложба може да се види до 27 февруари

6
Снимка: BKI Haus Wittgenstein

В Българския културен институт "Дом Витгенщайн" във Виена беше открита международната женска изложба "Битие и любов". Експозицията е разработена от група художници, обединени около българката Силвия Генова - SilvaGe.


"Международната женска изложба е събитие, което събира художници от цял свят във Виена, за да представят и направят видими творбите си. Като важна инициатива и отворена платформа, тя предлага и възможност за изследване на разнообразието и силата на жените в различните общества и култури" – пишат във фейсбук страницата си от Българския културен институт.

Част от атмосферата при откриването на изложбата

Творбите на художничките разказват колко е важно всичко това за хората и особено за жените от други култури, много от които преминали през потисничество и социална несправедливост. Като имигранти, в новата държава те често са принудени да се борят със социалните бариери и социалната изолация, с липсата на мрежи, в които да изразяват себе си, подчертават още от "Дом Витгенщайн".


Експозицията може да се разгледа до 27 февруари в БКИ „Дом Витгенщайн“ (“Haus Wittgenstein") във Виена.

Снимки: facebook.com/HausWitttgenstein


По публикацията работи: Красимир Мартинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

На форум във Великобритания български неделни училища обменяха добри практики

Ролята на езика за съхраняване на националното самосъзнание в чужбина, теорията и практиката в урока по български език беше акцент на форум във Великобритания, посветен на сътрудничеството между държавните институции, неправителствените..

публикувано на 14.05.24 в 16:16

Ученици от неделното училище в Солун ще проучват българските следи на Света гора

Ученици от българското неделно училище “Св. Георги Зограф” в Солун ще тръгнат по следите на българската история в Света гора, стана ясно при посещението на служебния образователен министър Галин Цоков в българския манастир “Св. Георги Зограф” в Света..

публикувано на 12.05.24 в 17:02

Над 26 300 хил. българи зад граница са изявили желание да гласуват за родния парламент

Над 26 300 заявления за гласуване в чужбина на изборите за народни представители са потвърдените до момента. Документите, подадени чрез електронната система на Централната избирателна комисия, ще се приемат до 24,00 ч. българско време на 14 май т.г. От..

публикувано на 12.05.24 в 09:27