Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баба Марта бързала, мартенички вързала…

Български деца от Швейцария вплитаха в мартеници обич към родината и традициите

7
Илюстративно изображение
Снимка: БГНЕС

Повече от 30 български деца участваха в ателие за изработка мартеници от традиционни материали (дърво, вълна и прежда) в швейцарския град Вевѐ.

Организаторите от Българо-швейцарската асоциация за култура, традиции и просвета "Канатица" информират, че целта и тази година е била да се съхрани традицията и децата да изработят сами мартенички, в които да бъдат вплетени българските обичаи. Работилницата е и част от образователната програма на училище "Канатица", реализирана със съдействието на Министерство на образованието и науката.  


"Традициите са живи! Традициите оживяха! Те са онази връзка, която свързва поколенията българи, където и да се намираме. Особено силни са те при нас - българите зад граница. За да помним откъде идваме, кои сме, но най-вече заради нашите деца!" – написаха във фейсбук страницата си от „Канатица“ и благодарят на всички български семейства от Монтрьо, Вилньов, Веве, Лозана, Морж и Берн, благодарение на които празникът е бил пълен.


Още снимки от събитието можете да видите в галерия под публикацията 

Снимки: Фейсбук страница на Асоциация "Канатица", БГНЕС 

По публикацията работи: Красимир Мартинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Мартин Чилев, Дуисбург: Има изявен интерес към вота за Европейски парламент

Изборният ден в германския град Дуисбург, провинция Северен Рейн Вестфалия, протича спокойно. Ако съдим от последните пет вота, активността в града варира между 300 и 500 души. Сънародникът ни Мартин Чилев, който е част от секцията, разположена на..

публикувано на 09.06.24 в 16:45

Веселин Цочев, Цюрих: Политиката на България трябва да е към приобщаване на най-предприемчивите ни хора, които обаче са в чужбина

В Швейцария живее голяма общност от активни и високообразовани българи. Част от тях са студенти или вече са завършили престижния  Политехнически университет на гр. Цюрих, известен още като "Айнщайнов университет". Част от неговите възпитаници отдавна..

публикувано на 09.06.24 в 16:35

Красимира Обретенова, Нидерландия: Българите не осъзнават отговорността за бъдещето на страната си

Тези избори се отличават от останалите не толкова заради съвпадението на вота за национален и за европейски парламент, но и защото ще зададат посока, която заради ситуацията в международен план – войните в Украйна и в Близкия Изток и предстоящите избори..

публикувано на 09.06.24 в 16:25