Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи от Босилеград ще са сред зрителите на гала концерт в София по повод 3 март

Снимка: Фондация „Българе“

Босилеградското сдружение „ГЛАС” отбелязва единадесет години от основаването си и седем години от дейността на портал "Гласпресс" с еднодневна екскурзия до София на 2 март. Общо 50 приятели и партньори на сдружението, които ще пътуват до българската столица, имат възможност, същата вечер, да посетят гала концерт по повод Националния празник на България. 

Проявата "Земя като човешка длан" събира танцьори от ансамблите "Българе", "Чинари", Фолклорен танцов ансамбъл "София-6", момчета и момичета от школата на Нешка Робева, Академичен хор към АМТИИ Пловдив и други. Билетите за сънародниците ни от Босилеград са осигурени от бизнесмена Любомир Пенев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Картината „В заедност приютени“

Българско участие на международна изложба за човешките права и достойнство в Италия

От 8 юни до 9 октомври италианският град Роверето е домакин на международната изложба "Човешките права и достойнство". Тазгодишното 18-то издание на експозицията показва тематични творби на художници от 32 държави, включително и от България...

публикувано на 08.06.24 в 07:30

България ще се рекламира като дестинация за висше образование

България е сред страните в Европа с висок дял на чуждестранните студенти. Към момента делът на чуждестранните студенти у нас е около 8%, което ни нарежда сред първите места в региона, стана ясно от изказване на  министъра на образованието Галин..

публикувано на 08.06.24 в 07:10

Забавления за деца и татковци в Националния военноисторически музей

На 8 юни от 10.00 до 17.00 часа с вход свободен и много атракции, игри и изненади в Националния военноисторически музей в София ще се проведе Ден на бащата, посветен на специалната връзка между бащите и децата и традиционно провеждан от музея..

публикувано на 08.06.24 в 06:35