Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Иванов застана начело на българския футбол

Георги Иванов
Снимка: БГНЕС

Една от легендите на ПФК "Левски" - Георги Иванов е новият президент на Българския футболен съюз (БФС). Известният с прякора си Гонзо бивш футболист беше избран на Извънредния изборен конгрес на централата, като събра в своя подкрепа  235 гласа от нужните 234, с които изпревари друга българска футболна легенда - Димитър Бербатов /играл за ЦСКА София, Байерн Леверкузен, Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Фулъм и др./, който получи 181 гласа. В надпреварата се включиха 7 кандидата. Бербатов беше човекът, който първи официално поведе битката срещу Борислав Михайлов и лошото управление на българския футбол.
Иванов наследява на поста Борислав Михайлов, който подаде оставка миналия ноември след ескалирали улични протести на футболни фенове. Михайлов беше президент на БФС от 2005 г. до 2019 г. и отново от 2021 до 2023 г. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Боряна Калейн

Калейн и Николова с второ и трето място в квалификациите на Европейската купа в Баку

Боряна Калейн завърши на второ място, а Стилияна Николова е трета в квалификациите на Европейската купа по художествена гимнастика в Баку. Най-много точки събра италианката София Рафаели. Състезанието се провежда за първи път в историята на този..

публикувано на 04.05.24 в 09:32
Кирил Киров

Кирил Киров е на финал на 10 м пистолет на Световната купа в Баку

Кирил Киров влезе във финала на 10 метра пистолет за мъже на Световната купа по спортна стрелба в Баку, Азербайджан, предаде БТА. Най-добрият български стрелец за миналата година даде пети резултат в квалификациите с 582 точки, пет по-малко от лидера..

публикувано на 03.05.24 в 16:14
Никола Господарски

Пловдив получи знамето на Европейското първенство по гребане`2025

В последния ден от Европейското първенство по гребане, което тази година бе в Сегед (Унгария), градът-домакин предаде "щафетата" на Пловдив, който ще организира най-голямото гребно състезание в Европа през следващата 2025 година. На тържествената..

публикувано на 29.04.24 в 19:10