Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пътешествието на българските книги" в Париж, Страсбург и Лион

Снимка: Български културен институт в Париж

В Париж на 25 март от 18:30 часа местно време стартира третото издание на кампанията "Пътешествието на българските книги", популяризираща съвременната българска литература във Франция.

Това ще бъде литературна среща, която ще се проведе в "360 Paris Music Factory" (32 Rue Myrha, 75018).

Втората среща от кампанията ще бъде на 26 март от 19:00 часа местно време в Българския културен институт във френската столица на адрес 28 Rue La Boétie, 75008. Това става ясно от публикация във Фейсбук страницата на БКИ-Париж.

Почитателите на българската литература във Франция ще имат възможността да се срещнат  с авторите Захари Карабашлиев, Рене Карабаш и Ангел Игов. Мари Врина - Николов, преводач и българист, ще разкаже за творчеството на Анжел Вагенщайн (1922 - 2023) и Виктор Пасков (1949-2009), посочват от БКИ.

Вижте още:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25

Българският вируоз Марио Хосен солист ще изпълни импровизации за цигулка в Скопие

Концерт на свещи ще има на 12 април македонският камерен оркестър Профундис със световноизвестния български цигулар Марио Хосен, под диригентството на Гюргица Дашич. Концертът във Филхармонията на Северна Македония се прави със съдействието на Българския..

публикувано на 12.04.24 в 15:37

Зеленият път на културата

Повече от 30 артисти и експерти от сферата на изпълнителските изкуства и екологията от няколко държави от Централна и Югоизточна Европа - Босна и Херцеговина, България, Полша, Унгария, Северна Македония, Сърбия, Хърватия и Черна гора - пристигнаха в..

публикувано на 10.04.24 в 15:20