Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският вируоз Марио Хосен солист ще изпълни импровизации за цигулка в Скопие

Снимка: БКИЦ – Скопие

Концерт на свещи ще има на 12 април македонският камерен оркестър Профундис със световноизвестния български цигулар Марио Хосен, под диригентството на Гюргица Дашич.

Концертът във Филхармонията на Северна Македония се прави със съдействието на Българския културно-информационен център в Скопие.

Целта е популяризиране и запознаване на македонската публика с утвърдените имена и постижения на българската култура и изкуство, пише БТА.

Известен със своята несравнима виртуозност и завладяващо сценично присъствие, Марио Хосен е свирил на престижни сцени по целия свят заедно с топ оркестри. С голяма страст към световното музикално наследство, професионализмът му е фокусиран върху творчеството на Николо Паганини, което го прави един от най-добрите интерпретатори на италианския виртуоз.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фотографът Валерий Пощаров за силата да се хванем за ръка

"В свят, който все повече се разединява, хващането за ръце се превръща в тиха молитва - начин да се съберем отново". Така започва описанието на проекта "Баща и син" на фотографа Валери Пощаров на сайта на Световната фотографска организация. На..

публикувано на 29.04.24 в 13:10

Британската галерия The Wilson представя колекция от картини на български емигрант

Галерия и музей The Wilson в британския град Челтнъм показва уникална колекция от картини на български емигрант, който в продължение на дълги години е живял и работил на Острова. Експозицията съдържа творби  на Амедео Модиляни, Ванеса Бел, Пабло Пикасо,..

публикувано на 28.04.24 в 10:10

В Лондон представят "Енигмата Сборяново" на Драгомир Богомилов

Книгата "Енигмата Сборяново" на Драгомир Богомилов ще бъде представена тази вечер от 19.00 ч. в галерия "София" в Българския културен институт в Лондон. Преди повече от 2000 години днешният резерват Сборяново е бил център на мистичните..

публикувано на 25.04.24 в 06:10