Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петък – затопляне и пролетни температури

Пролет в Ботаническата градина в Балчик
Снимка: Валерия Василева, Радио Варна

В петък, 29 март, ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от западната четвърт. Дневните температури ще се повишават - максималните ще са между 21° и 26°, в София – около 21°. Минималните ще са между 4° и 9°, малко по-високи в Северозападна България, в София – около 5°.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с незначителна висока облачност. Ще духа до умерен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 9°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, с до умерен вятър от западната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 21° и 24°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На Балканския полуостров ще е предимно слънчево с високи за края на март температури. От запад ще се увеличава високата облачност и с нея ще се пренася нова порция сахарски прах.

В останалата част от Европа обширен и дълбок атлантически циклон с център на запад от Ирландия ще определя динамичното време в Западна Европа. На много места ще има валежи от дъжд, на места във Франция и Испания валежите ще са значителни, а в югоизточните им райони ще е ветровито. В Португалия ще има гръмотевични бури. Предимно облачно с валежи от дъжд ще е в Германия, докато в останалите страни от Централна Европа облачността ще е разкъсана до слънчево време. Над Апенинския полуостров ще е необичайно топло и предимно слънчево, с по-значителна облачност в крайните северни райони. На Скандинавския полуостров ще е предимно облачно, в централните райони на Швеция със значителни снеговалежи. Над по-голямата част от Източна Европа облачността ще е значителна, на места с валежи от дъжд, в северните райони на Европейска Русия – от сняг.

В Лисабон и Париж ще е 14°. В Берлин 15°, а в Москва 8°. В Мадрид и Лондон 13°,  в Рим и Виена ще е 21°. В Белград ще е 25°, в Букурещ и Атина 24° , в Истанбул ще 18°.

Отвъд Океана – във Ванкувър 11°,Отава 6°. В Ню Йорк , Сан Франциско и Чикаго 12°, в Маями 26°,  в Мексико сити  29°, в Рио де Жанейро ще е 27°. В Кайро ще е 27°, в Тел Авив 22°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над източните райони ще има купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 7°, а..

публикувано на 27.04.24 в 18:30

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37