Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков:

ПП-ДБ няма да управлява с ГЕРБ, докато зад партията наднича Делян Пеевски

Кирил Петков
Снимка: БТА

Продължаваме промяната – Демократична Българияняма влиза в коалиция с ГЕРБ, докато лидерът на ДПС Делян Пеевски управлява тази партия.” Това заяви пред бТВ съпредседателят на ПП Кирил Петков, изтъквайки, че решението няма да бъде повлияно от изборните резултати.

Според Кирил Петков на издигнатия за служебен премиер Димитър Главчев – бивш депутат от ГЕРБ и настоящ председател на Сметната палата, някой друг е наредил кабинета и той не е имал правото да вземе самостоятелно решение за нито един министър. “Абсолютно сигурен съм и мога да предположа, че това са Делян Пеевски и Бойко Борисов”, подчерта политикът.

Готов е съставът на служебното правителство

Главният секретар на МВР оттегли оставката си, била подадена под натиск

Кирил Петков каза още, че ако главният секретар на МВР Живко Коцев, който подаде оставка и на следващия ден я оттегли, е направил това под натиск от страна на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, е редно съдия Даниела Талева да се самосезира и да разследва държавния обвинител.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Еди Рама търси място в Атина за среща с албанската диаспора Всички партии в Гърция заявиха, че е нежелателно посещението на албанския премиер Еди Рама в Атина. На 12 май гостът иска да се срещне с албанската диаспора, предава..

публикувано на 10.05.24 в 10:35

Започна предизборната кампания за вота "2 в 1" на 9 юни

От 00:00 часа на 10 май България е в 30-дневна предизборна кампания. Това е шестата агитационна кампания за национален парламент в рамките на 3 години и половина. Особеното обаче е, че сега за доверието на избирателите ще се борят както кандидати за..

публикувано на 10.05.24 в 01:30

България и Азербайджан подписаха декларация за стратегическо партньорство

Декларация за стратегическо партньорство между България и Азербайджан подписаха президентите Румен Радев и Илхам Алиев.Българският държавен глава е на официално посещение в Баку. В последните 2 години Радев и Алиев се срещат за четвърти път.  Двете..

публикувано на 08.05.24 в 16:30