Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Канада ще честват Ден на България в Шипка, Онтарио

Снимка: facebook.com/TorontoBulgaria

От Генералното консулство на България в Торонто поканиха наши сънародници в Канада и канадските граждани да отпразнуват заедно Деня на България в град Шипка. Градчето в провинция Онтарио е основано преди повече от 150 години, а името му е вдъхновено от българската героична история. 

Денят на България в Шипка ще се състои на 11 май от 17.00 ч. Събитието има за цел да демонстрира богатата култура, традиции и история на България, и да сплоти местната българска общност. 

От консулството ни обещават, че гостите ги очакват българска народна музика, танцови спектакли, автентична българска кухня и други интересни неща.

"Независимо дали имате български корени, или проявявате интерес към изучаването на различните култури, ви каним да се присъедините към това специално събитие. Елате и почувствайте топлината и гостоприемството на българската общност в Шипка, Онтарио", отбелязват още от консулството ни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Камелия Нейкова

Българите в страни извън ЕС ще гласуват само за Народно събрание

Избирателите в държавите от ЕС ще могат да гласуват за кандидати и за българския, и за европейския парламент, докато тези извън Евросъюза ще избират единствено депутати за нашето Народно събрание и в избирателните секции ще има машини с електронна..

публикувано на 28.04.24 в 13:14

Български учители запознаха испански ученици с нашата азбука

Учителката от Българското неделно училище „Васил Лавски“ в испанския град Сарагоса Милена Омерова, заедно с още трима ментори - Янка Велева, Красимира Димова и Силвия Димитрова, запознаха испански деца с българската азбука. Инициативата идва от..

публикувано на 28.04.24 в 11:34

Сънародниците ни в Кеймбридж се събират на неделно българско хоро

Клуб “Български народни танци в Кеймбридж” организира днес следобед неделно хоро. Това е поредното събитие на сдружението, което си поставя за цел да съхрани и популяризира нашето танцово наследство. “ Тук хората, които харесват българските народни..

публикувано на 28.04.24 в 10:14