Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избори 2024

"Зелено движение" напуска ПП-ДБ

Снимка: zelenodvizhenie.bg

След широко допитване до членовете си партия "Зелено движение" напуска коалиция "Продължаваме промяната" – "Демократична България" и ще се яви на европейските и предсрочните парламентарни избори на 9 юни отделно. Предстои да бъде решено дали тя ще участва самостоятелно или в друга коалиция.
"Настоящият формат се доказа като недостатъчно ефективен за защитата на демократичните принципи и отстояването на ключови за България реформи", смятат от "Зелено движение". Според тях направените компромиси са довели до отлив на доверие към ПП-ДБ, липсвали са и положителни промени, свързани с околната среда и устойчивия енергиен преход.
"Зелено движение" излъчи трима депутати в 49-ия парламент – Даниела Божинова, Васил Тодев и Владислав Панев. В началото на годината Панев стана съосновател на надпартийни клуб "Ускорение", след като през 2023 г. не беше преизбран за съпредседател на "Зелено движение".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Времето ще е без промяна – остава облачно и дъждовно, няма давали на запад

Във вторник , 30 април, минималните температури в страната ще са между 7 и 12°, в София 8°. През деня валежите от север над Централна и Източна България ще започнат да спират, но в Южна България ще продължават. Максималните температури ще са от 17..

публикувано на 29.04.24 в 21:00

България днес - 29 април 2024 г.

Започна Страстната седмица и поехме по пътя към вечното християнско чудо- Възкресението. Време, в което обръщаме поглед към последните земни дни от живота на Спасителя, преди да бъде разпънат на кръста и да поема греховете на целия човешки..

публикувано на 29.04.24 в 19:00

Вече можем да проверим дали сме включени в избирателните списъци

Българските граждани вече могат да проверят дали са включени в избирателните списъци От днес българските граждани могат да извършват проверка дали са включени в избирателните списъци за гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. на интернет страницата на..

публикувано на 29.04.24 в 14:55