Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Застудяване, придружено с жълт и оранжев код за валежи в сряда

Снимка: Радио Шумен

В сряда, 17 април, минималните температури в страната ще са между 13 и 18°, в София 13°. По-ниски се очакват в Северозападна България. През деня ще има дъждовна облачност с валежи от дъжд, по-интензивни след обяд. Значителни  валежи се очакват на запад. Максималните температури ще са между 12° на северозапад до 27° на изток, в столицата 20°. 

По Черноморието ще има променлива облачност, но до вечерта ще се задържи без валежи. Температурите на въздуха ще са 24-27°. Морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. 

Над планините ще е облачно. След обяд ще вали дъжд и ще нахлува студен въздух. Температурата на 1200 м надморска височина ще е до 17°, на 2000 м до 7°. 

В четвъртък ще е ветровито. Валежите, но по-слаби, ще продължат – сутринта в източните райони, а през деня в Южна България. 

В Европа на 17 април ще е слънчево и по-топло от обичайното на Пиренейския п-ов. На запад в континента ще е облачно, с краткотрайни валежи от дъжд, в Шотландия и над Алпите – от сняг. Валежи от дъжд и гръмотевични бури ще има в Централна и Източна Европа, над Апенинския и Скандинавския п-ов. 

На Балканите ще се развива дъждовна облачност с валежи от дъжд, на места интензивни и значителни по-количество. Ще е ветровито. В планините ще вали сняг. Температурите ще останат сравнително високи. 

В Лондон, Париж и Берлин ще е 11°. В Москва се очакват 15°. В Мадрид и в Рим ще е съответно 21 и 19°. В Белград  ще е 9, а в Букурещ 22°. Най-топлите европейски мегаполиси ще са Атина и Истанбул с 24°. 

Отвъд Океана – във Ванкувър ще е 14°, в Монреал 11°, в Чикаго 23°, в Ню Йорк 15°, в Лос Анджелис се очакват 24°. В Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е съответно 18 и 29°. В Дубай и в Йерусалим ще е 27°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Времето ще е без промяна – остава облачно и дъждовно, няма давали на запад

Във вторник , 30 април, минималните температури в страната ще са между 7 и 12°, в София 8°. През деня валежите от север над Централна и Източна България ще започнат да спират, но в Южна България ще продължават. Максималните температури ще са от 17..

публикувано на 29.04.24 в 21:00

България днес - 29 април 2024 г.

Започна Страстната седмица и поехме по пътя към вечното християнско чудо- Възкресението. Време, в което обръщаме поглед към последните земни дни от живота на Спасителя, преди да бъде разпънат на кръста и да поема греховете на целия човешки..

публикувано на 29.04.24 в 19:00

Вече можем да проверим дали сме включени в избирателните списъци

Българските граждани вече могат да проверят дали са включени в избирателните списъци От днес българските граждани могат да извършват проверка дали са включени в избирателните списъци за гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. на интернет страницата на..

публикувано на 29.04.24 в 14:55