Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес става ясно кой ще бъде служебен външен министър

Димитър Главчев и Румен Радев
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев днес ще приеме служебния премиер Димитър Главчев, за да обсъди с него предложените рокади в състава на правителството.

Служебният премиер Димитър Главчев иска да бъде и външен министър

Министър-председателят настоява държавният глава да подпише указ за назначаване на двама нови министри – на външните работи и на земеделието. Идеята на Димитър Главчев е самият той да се заеме и с външната политика след освобождаването на Стефан Димитров, а Георги Тахов да стане земеделски министър на мястото на Кирил Вътев.

Румен Радев нарече “авангардно” предложението за съвместяване на премиерския пост с този на външен министър, но уточни: “Ако Димитър Главчев държи, приемам всички негови предложения”.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Димитър Главчев: Служебният кабинет ще направи всичко възможно да има честни избори

Служебното правителство ще направи всичко възможно, за да няма практики, които да попречат на честността на изборите, увери премиерът Димитър Главчев. Пред журналисти министър-председателят заяви, че кабинетът работи за осигуряване на честен и..

публикувано на 06.05.24 в 12:14
Румен Радев

Във време на кризи, войни и несигурност не можем да си позволим неглижиране на Българската армия

“ Напоследък започнахме да свикваме с честата смяна на правителства и парламенти, но в днешното време на кризи, войни и несигурност не можем да си позволим да свикнем с неглижирането на Българската армия, където процесите по модернизация и грижа за..

публикувано на 06.05.24 в 11:39

По съседски: Събития с балкански адрес

Много гърци избират новата възможност за гласуване по пощата Над 157 000 гръцки граждани са се регистрирали за гласуване по пощата на изборите за Европейски парламент на 9 юни, съобщава вестник "Катимерини", като се позовава на официални..

публикувано на 02.05.24 в 10:50