Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спиране на валежите и пролетно слънце в сряда

Снимка: БГНЕС

В сряда, 24 април, минималните температури в страната ще са между 7 и 12°, в София 9°. През деня ще е предимно слънчево. След обяд над планините ще се заоблачи и на места ще превали.  Максималните температури ще са от 19 до 24°, в столицата 20°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще се заоблачава, но ще е без валежи. Температурите на въздуха ще са 17-22°. Морската вода е 13-14°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. 

Над планините ще има променлива облачност и след обяд ще превали краткотраен дъжд. Температурата на 1200 м надморска височина ще е до 15°, на 2000 м до 7°.

В четвъртък ще е облачно с валежи, преди обяд главно в западната половина от страната, а в следобедните часове и на изток

В Европа в средата на седмицата ще е слънчево на Пиренейския п-ов. На запад ще е облачно с валежи от дъжд. На Скандинавския п-ов ще вали сняг. Над Източна Европа облачността ще е значителна с валежи от дъжд, значителни в Беларус и Западна Украйна. Облачно и по-студено от обичайното ще е в централната част на континента. В Алпите ще вали сняг, в Италия дъжд.

На Балканите  ще е облачно с дъжд и сняг на северозапад и температури по-ниски от обичайните. Над останалата част облачността ще е променлива със следобедни валежи.

В Берлин, Лондон, Париж температурите ще достигат 9–11°. В Москва се очакват 14°, в Мадрид 20°, в Рим и Белград 16°, в Букурещ 23°, а в Истанбул - 22°. Най-топлата европейска столица ще е Атина с 25°.

Отвъд Океана – във Ванкувър ще е 12°, а в Монреал 18°. В Чикаго, Ню Йорк и Лос Анджелис се очакват 18°, в Маями и в Мексико сити ще e 27°, в Буенос Айрес 20° и в Рио де Жанейро 31°. В Дубай и в Йерусалим ще е съответно 34 и 32°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Русе започват безплатни пешеходни обиколки Ruse Summer Free Tour

Безплатните пешеходни обиколки в Русе Ruse Summer Free Tour на английски език, насочени към българските и чуждестранните гости на града, започват в събота, 4 май. Техният маршрут включва най-емблематичните сгради и места в централните части на Русе...

публикувано на 04.05.24 в 07:10
Из Искърското дефиле

Облачна събота, на места - валежи

През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно. Ще има и валежи от дъжд с гръмотевици, значителни на места, главно в планинските райони, а около Дунав - слаби. Вечерта от север валежите ще спират. Минималните температури ще са между 8° и 13° ,..

публикувано на 03.05.24 в 19:05

Православни християни изпълниха храмовете на Разпети петък

Въпреки дъжда в различни краища на България храмовете в страната се изпълниха с вярващи на Разпети петък. В София много от тях посетиха митрополитския катедрален храм "Света Неделя". Поклонението продължава през целия ден. Вечерта в храма ще бъде..

публикувано на 03.05.24 в 17:22