Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започнаха проверките за нелоялни практики при организирани туристически пътувания

Снимка: Министерство на туризма

По повод предстоящия активен сезон Министерството на туризма започна проверки за нелоялни практики при организираните туристически пътувания.

Двама от проверените до момента туроператори не са предоставили удостоверение за извършване на туроператорска дейност и валидна сключена застраховка “Отговорност на туроператора”, а друг - ваучери, издадени на туристи.

При проверените вчера осем автобуса, пътуващи за Турция, както и на упражняващи професията екскурзовод, не са установени нарушения.

Внезапните проверки ще продължат и през следващите месеци. Представителите на бранша сами поискаха повече регулация и контрол срещу нелегалните практики и сивия сектор в туризма.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Експерти дискутират бъдещето на кулинарния туризъм у нас

Кои са по-важните кулинарни и F&B (Food and Beverage или храни и напитки) тенденции през 2024-а?  Как се променят вкусовете на клиентите и готови ли са ресторантьори и готвачи за промяната? И още - ще стане ли България най-сетне световна гурме..

публикувано на 07.05.24 в 12:10

Момчиловци – селото с 30-те параклиса, привлича поклонници от страната и чужбина

Трийсетте параклиса на Момчиловци са сред най-посещаваните туристически забележителности в родопското село по великденските празници. “ Маршрути за поклоннически туризъм водят към параклисите, които закрилят селото ”, казва кметът Сийка Суркова. По..

публикувано на 04.05.24 в 11:47

С великденско гмуркане в морето започва юбилейният сезон на остров Света Анастасия

Туристическият комплекс "Света Анастасия" край Бургас, който е и сред най-посещаваните български черноморски обекти, отбелязва 10-години от своето откриване като туристическа дестинация. Затова и туристическият сезон тази година започва по-рано –..

публикувано на 04.05.24 в 09:15