Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Половин век след смъртта си Мерилин Монро владее милиони хора по света

"Холивуд е място, където ще ти платят 1000 долара за целувка и 50 цента за душата ти" -  с тези думи Мерилин Монро най-ясно описва своето съвремие.

Мерилин умира преди половин век, точно на днешната дата, но звездната марка с нейното име продължава да живее, печелейки 27 милиона долара само миналата година. Днес, 52 години след смъртта й в Бернтууд, Калифорния на 36-годишна възраст, русокосата актриса и певица има 3,3 милиона почитатели във Фейсбук и дори праща туити на почитателите си. Феновете й не спират да поддържат славата й жива.

Чуйте с какво свързват столичани името Мерилин Монро от анкетата на Петя Зунгорлиева.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Илюстрации и графики в неконвенционална форма

Започна поредното четвърто издание на Фестивал на илюстрацията и графиката. Говорим с Васил Владимиров от организацията на ФИГ: "Това е и съкращение на фигура, но тази година се заиграваме с мъглата. Обръщаме внимание на размитите граници между фигуративното и абстрактното. Темата не ограничава авторите, но им дава посока. Участниците хем се вписват в..

публикувано на 08.06.24 в 11:45

Модата е визия, концепт, начин на мислене, емоция

Специалност „Моден дизайн“ на НХА в София и Филиала ѝ в Бургас представя дипломно ревю на студентите от Випуск 2024 година, на тема: „Трансформация“.  Проф. Д-р Яна Костадинова - р-л на катедра Моден дизайн в НХА,  проф. Майа Богданова и доц.Александър Гергинов ни въвеждат в събитието: На 13 юни представяме ревюто "Трансформация". Не беше лесно,..

публикувано на 08.06.24 в 11:10

Бяхме млади, стигнахме до дъното на най-дълбоката пещера тогава

40 години от българския подземен Еверест. Красимир Петков, спелеолог, за премиерата на филма за събитието: "Това беше експедиция в пещерата Жан Бернар в Савойските Алпи. Тогава бе най-дълбоката пропаст в света. Бяхме млади, стигнахме до дъното, снимахме чисто любителски филм. 1358 м бе дъното. В момента е седма в света. Спелеологията е изследване на..

публикувано на 08.06.24 в 10:06

Децата - да са самостоятелни, но и да могат да работят в екип

В НВИМ, в 10 сутринта със свободен вход се отбелязва Деня на бащата. Забавленията дебнат отвсякъде - подробности от Николай Лазаров от Националната скаутска организация на България: "Както всяка година сме опънали палатка, хамак, показваме на децата първа долекарска помощ, ориентиране. Подготвили сме и изненади. Има и други интересни шатрички на..

публикувано на 08.06.24 в 09:48

Адресите на любовта - Димитър Подвързачов

Димитър Подвързачов кара втора младост с учителка Известният журналист, писател, автор на афоризми и стихове Димитър Подвързачов бил неустоим ухажор, когато пийнел чашка-две, но на сутринта забравял флирта и съпругата му не му връзвала кусур. Но се увлякъл като ученик по преподавателката от Първа девическа гимназия Дора Аврамова. “Карам втора..

публикувано на 08.06.24 в 09:36

Над 10 000 работодатели вече дават електронни ваучери за храна

От началото на следващия месец ваучерите за храна ще бъдат само електронни. От Нова година насам течеше преходният 6-месечен период, в който работодателите можеха да дават на служителите си и хартиени талони. Данните показват, че в България ваучери за храна ползват около 20 хиляди работодатели и  над 750 хиляди души . Размерът на месечната..

публикувано на 07.06.24 в 18:32
Снимки: Ratio

Цяла събота популярна наука в пролетния форум на Ratio

Ежегодният пролетен форум за популярна наука Ratio ще се проведе в София Тех парк на 8 юни , събота. В целодневната програма (от 10 до 17 ч.) международни лектори ще търсят обитаеми светове и далечни хабитати, ще разговарят за киберсигурност през погледа на въображаемите герои от приказките. Организаторите са подготвили дискусионен панел..

публикувано на 07.06.24 в 17:35