Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Пазители на сърца" - как да действаме в критична ситуация

Снимка: ihelp-bulgaria.com
Днес стартира кампанията „Пазители на сърца“, чиято цел е да е да обучи над 5000 родители в оказване на първа помощ на територията на столицата.

В даден момент от живота ни е възможно да попаднем в критична ситуация, когато друг човек има нужда от нашата помощ, или животът му зависи от нас. Паниката е най-лошият ни враг в такива ситуации, но с малко практически занятия по първа помощ, можем да се научим как да запазим спокойствие в критичен момент и да бъдем полезни на себе си и околните.

Инициативата „Пазители на сърца“ ни запознава и с безплатното мобилно приложение iHelp, чрез което можем да сигнализираме близките си, когато сме в опасна ситуация. В рамките на кампанията се провежда практическо обучение по първа помощ, което продължава 180 минути и е достъпно за всички желаещи. То ще помогне на хората не само да реагират чрез физическа помощ, но и да осъзнаят важността на социалната отговорност в обществото.

В обучаващият екип присъстват медицински лица с опит в спешната помощ. Идея на проекта „Пазители на сърца“ е да насърчи и използването на дигиталните технологии по начин, който е максимално полезен на човека и дори може да спаси живота му в опасна ситуация.

Още за кампанията - чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Сузана Клинчарова се доверява на цигуларя Георги Вълчев за рецитала си в камерна зала "България"

Днес - в деня на музиката, известната арфистка Сузана Клинчарова ще изнесе рецитал в камерна зала "България". Той е част от програмата на Софийски музикални седмици и е със специалното участие на цигуларя Георги Вълчев. Проф. Клинчарова казва, че е много важно с човека, който си на сцената, да имате "професионално доверие" един към друг..

публикувано на 21.06.18 в 16:44

Хората с увреждания искат равно право на лична помощ

Хората с увреждания у нас настояват личната помощ да бъде записана в Закона за социалните услуги и Закона за хората с увреждания. Това стана ясно на пресконференция, която се състоя в отговор на обсъдения във вторник на Националния съвет Законопроект за личната помощ, внесен от омбудсмана Мая Манолова. Представителните организации на хората с..

публикувано на 21.06.18 в 15:59
Жителите в

В кв. "Надежда" гледат с надежда към проекта за нов канализационен колектор под бул. "Рожен"

Все повече нови жилищни сгради изникват навсякъде в София. Картината не е по различна и в квартал "Надежда". Когато наличният инфраструктурен капацитет на един град бъде надхвърлен от броя жители, които могат да го използват, се пораждат проблеми от всякакво естество. Един такъв проблем е и неприятната миризма от канализацията по бул. "Ломско шосе",..

обновено на 21.06.18 в 15:55

Гърция - туристическото лазурно чудо

В първия ден на астрономическото лято предаването “Радиоприемница” ще ни пренесе емоционално в Гърция и Кипър. Успехът на туризма в Гърция е обслужването. Това са хора, които в сферата на туризма, се славят с най-доброто обслужване , каза Златка Борисова - управител на туристическа агенция "Лакмос Травел". Според нея е необходимо предварително да се..

публикувано на 21.06.18 в 15:50
Боян Петров

Проф. Павел Стоев: Изследователите са направени от "различна мая"

На тържествена церемония, организирана от Националния природонаучен музей, днес ще бъде почетена паметта на човека, който успя да изкачи 10 осемхилядника е в крайна сметка остана завинаги на върха. Алпинистът Боян Петров изчезна на 3 май под връх Шиша Пангма в Хималаите. Инициативата ще се състои днес от 17.00 часа в Големия салон на БАН. От 16:00..

публикувано на 21.06.18 в 12:15