Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Пазители на сърца" - как да действаме в критична ситуация

Снимка: ihelp-bulgaria.com
Днес стартира кампанията „Пазители на сърца“, чиято цел е да е да обучи над 5000 родители в оказване на първа помощ на територията на столицата.

В даден момент от живота ни е възможно да попаднем в критична ситуация, когато друг човек има нужда от нашата помощ, или животът му зависи от нас. Паниката е най-лошият ни враг в такива ситуации, но с малко практически занятия по първа помощ, можем да се научим как да запазим спокойствие в критичен момент и да бъдем полезни на себе си и околните.

Инициативата „Пазители на сърца“ ни запознава и с безплатното мобилно приложение iHelp, чрез което можем да сигнализираме близките си, когато сме в опасна ситуация. В рамките на кампанията се провежда практическо обучение по първа помощ, което продължава 180 минути и е достъпно за всички желаещи. То ще помогне на хората не само да реагират чрез физическа помощ, но и да осъзнаят важността на социалната отговорност в обществото.

В обучаващият екип присъстват медицински лица с опит в спешната помощ. Идея на проекта „Пазители на сърца“ е да насърчи и използването на дигиталните технологии по начин, който е максимално полезен на човека и дори може да спаси живота му в опасна ситуация.

Още за кампанията - чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Находките от гробница на ул. „Московска“ ще бъдат експонирани на повърхността

Извършени са предварителни проучвания и превантивна консервация на новооткритата гробница на ул. „Московска“, а целта е находките да бъдат експонирани.  Гробното съоръжение е открито случайно при ремонтни дейности в близост до базиликата „Света София“ и попада в границите на Източния некропол на древна Сердика.  Разработени са няколко проекта за това,..

публикувано на 20.10.18 в 10:10

Състезание по бягане за шестата годишнина на "Trail Series"

Със състезание по бягане ще бъде отбелязана шестата годишнина на "Trail Series" - веригата от надпревари по тичане на пресечен терен.  Това са едни от най-предизвикателните състезания, които се организират около София, а и не само тук, като предстоящото за рождения ден ще се проведе в неделя, 21 октомври.  Стартът ще бъде даден от 11:00 ч, а откъде и..

публикувано на 19.10.18 в 17:00
Дора Делийска

Дора Делийска идва от Виена (с роял) за да свири Лист в зала "България"

В петъчното ни "Радиокафе" гостува една красива и талантлива пианистка. Името й е Дора Делийска , от 2000-та година живее в най-музикантския град в света - Виена, а сега е в София за концерт със Софийската филхармония, посветен на ... Унгария. Определено много музикални култури се преплитат в нашия разговор, който обаче започва от инструмента, на..

публикувано на 19.10.18 в 16:09

Петя Александрова: За добрата екранизация е нужен режисьорски стил

В седмицата, посветена на киното и литературата, предаването “Радиоприемница” завършва с разговор с кинокритика Петя Александрова . Книгата или филма, а може би и двете - в каква последователност трябва да се следват, какви са тенденциите, които задава единственият в световен мащаб кино-литературен фестивал "Cinelibri", разказва кинокритикът. Много..

публикувано на 19.10.18 в 15:43

Кариера с кауза: Здраве без пауза

„Здраве без пауза“ е мотото на тазгодишното издание на форума "Кариера с кауза", който се провежда за шеста поредна година. Целта на инициативата е да представи различните възможности за работа и доброволчество в неправителствения сектор в България, а също така да мотивира младите хора да бъдат по-активни.  За втора поредна година, в рамките на..

публикувано на 19.10.18 в 15:21