Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Пазители на сърца" - как да действаме в критична ситуация

Снимка: ihelp-bulgaria.com
Днес стартира кампанията „Пазители на сърца“, чиято цел е да е да обучи над 5000 родители в оказване на първа помощ на територията на столицата.

В даден момент от живота ни е възможно да попаднем в критична ситуация, когато друг човек има нужда от нашата помощ, или животът му зависи от нас. Паниката е най-лошият ни враг в такива ситуации, но с малко практически занятия по първа помощ, можем да се научим как да запазим спокойствие в критичен момент и да бъдем полезни на себе си и околните.

Инициативата „Пазители на сърца“ ни запознава и с безплатното мобилно приложение iHelp, чрез което можем да сигнализираме близките си, когато сме в опасна ситуация. В рамките на кампанията се провежда практическо обучение по първа помощ, което продължава 180 минути и е достъпно за всички желаещи. То ще помогне на хората не само да реагират чрез физическа помощ, но и да осъзнаят важността на социалната отговорност в обществото.

В обучаващият екип присъстват медицински лица с опит в спешната помощ. Идея на проекта „Пазители на сърца“ е да насърчи и използването на дигиталните технологии по начин, който е максимално полезен на човека и дори може да спаси живота му в опасна ситуация.

Още за кампанията - чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Тодес" представя ... "Шантав сън"

Динамичен сценарий, пътешествие в различни епохи и географски ширини. Това обещават организаторите за поредното гостуване на емблематичния балет "Тодес" в България. На 29 ноември в зала 1 на НДК балетът ще представи пред българската публика запомняща се програма, посветена на 30-годишния му юбилей. Тя е озаглавена "Шантав сън" и по..

публикувано на 19.11.17 в 12:00

В неделното ни "Радиокафе" очаквайте:

Тази неделя "Радиокафе" гостува на Столичния куклен театър. Елате с нас, за да се докоснем заедно до детския свят чрез вълшебството на приказките и въображението на творците.  Тук можем да срещнем и изкуството за всяка възраст - от спектаклите за най-малките, до пиесите за възрастни и магията за цялото семейство.  Ще научите и какви изненади предстоят в..

публикувано на 18.11.17 в 20:52

Всеки творец трябва да има собствен път, казва скулпторът Георги Георгиев

Животът на твореца е интересен. Всеки ден е различен, а в днешно време и несигурен , казва скулпторът Георги Георгиев. Въпреки това е категоричен: Ако мога да се върна назад във времето, не бих избрал друга професия. Занаятът ни е хубав, защото оставаш знак след себе си . В изложбата в галерия "Сезони" скулпторът показва творби, както той се..

публикувано на 18.11.17 в 16:00

Проф. Огнян Георгиев: Задухът и умората не трябва да се подценяват

В "Часът на здравето" обръщаме внимание на хроничната обструктивна белодробна болест, наричана ХОББ - заболяване, при което се ограничава притока на въздух до белите дробове, причинява се увреждане на белодробната тъкан и стеснение на дихателните пътища, заради което се затруднява дишането. По повод Световен ден за борба с болестта - 16 ноември,..

публикувано на 18.11.17 в 14:35

Ще изчезнат ли важни трамвайни линии в София

Преди дни общинският съветник Войслав Тодоров обърна внимание, че на страницата на столичното Направление "Архитектура и градоустройство" е публикувано изменение на Общия устройствен план, което предвижда премахването от движение на ключови трамвайни линии в София. Тодоров сподели, че ако то влезне в сила могат да бъдат премахнати линиите на..

публикувано на 17.11.17 в 18:30