Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Пазители на сърца" - как да действаме в критична ситуация

Снимка: ihelp-bulgaria.com
Днес стартира кампанията „Пазители на сърца“, чиято цел е да е да обучи над 5000 родители в оказване на първа помощ на територията на столицата.

В даден момент от живота ни е възможно да попаднем в критична ситуация, когато друг човек има нужда от нашата помощ, или животът му зависи от нас. Паниката е най-лошият ни враг в такива ситуации, но с малко практически занятия по първа помощ, можем да се научим как да запазим спокойствие в критичен момент и да бъдем полезни на себе си и околните.

Инициативата „Пазители на сърца“ ни запознава и с безплатното мобилно приложение iHelp, чрез което можем да сигнализираме близките си, когато сме в опасна ситуация. В рамките на кампанията се провежда практическо обучение по първа помощ, което продължава 180 минути и е достъпно за всички желаещи. То ще помогне на хората не само да реагират чрез физическа помощ, но и да осъзнаят важността на социалната отговорност в обществото.

В обучаващият екип присъстват медицински лица с опит в спешната помощ. Идея на проекта „Пазители на сърца“ е да насърчи и използването на дигиталните технологии по начин, който е максимално полезен на човека и дори може да спаси живота му в опасна ситуация.

Още за кампанията - чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Едва две линии на градския транспорт достигат до природен парк Витоша

Наред с протестите за Пирин, в последните седмици, особено актуална става темата и за използването на ресурсите на Витоша. Сега ще обърнем внимание на проблема, само че не в посока на лифтовите съоръжения, а по отношение на транспортното обслужване до планината. Или по скоро за липсата на такова. Едва две линии на градския транспорт достигат до..

публикувано на 18.01.18 в 17:43

Завърнаха се българите от 26-ата експедиция до Антарктида

Екипът от 26-ата българска Национална антарктическа експедиция, ръководена от проф. Христо Пимпирев, кацна днес на летище София. Учените споделиха, че това е само средата на експедицията, а тази година предстоят още редица изследвания и проучвания. Те ще продължат до края на месец март 2018 г. Полярната експедиция замина за Антарктида през ноември 2017..

публикувано на 18.01.18 в 16:38

Грипната епидемия е далече от София

Нивата на заболеваемост в селищата от София област са далеч под епидемичните , съобщи за Радио София д-р Александър Златанов, директор на РЗИ София област. Случаите на грип и остри респираторни заболявания са 174 на 10 хиляди души. За епидемия се говори, когато на 10 хиляди души има 250 болни. В област Перник обаче - първата, която обяви грипна..

публикувано на 18.01.18 в 16:09

Любомир Костадинов: Договорът с "Витоша ски" трябва да бъде разтрогнат

Ще упражняваме политически натиск, за да върнем отново планината Витоша на софиянци. Това подчертаха по време на кръгла маса по темата извънпарламентарни партии, сред които ДСБ, „Да, България“, „Зелените“, ДЕОС и БЗНС. Това е втора поредна дискусионна среща, който се организира, а намеренията са обсъжданията да продължат, докато не се стигне до решения...

публикувано на 18.01.18 в 15:23

Виртуалното пространство е проекция на живота, който водим

Продължаваме поредицата на Радиоприемница за компетенциите по отношение на новите технологии. Днес акцентираме на това, как най-малките могат да придобият базови умения за ползване на интернет, и то ефективно и безопасно, как те могат да станат активни и съзнателни потребители на новите технологии, да запазват самоличността си, без да изтичат техни..

публикувано на 18.01.18 в 14:57