Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Пазители на сърца" - как да действаме в критична ситуация

Снимка: ihelp-bulgaria.com
Днес стартира кампанията „Пазители на сърца“, чиято цел е да е да обучи над 5000 родители в оказване на първа помощ на територията на столицата.

В даден момент от живота ни е възможно да попаднем в критична ситуация, когато друг човек има нужда от нашата помощ, или животът му зависи от нас. Паниката е най-лошият ни враг в такива ситуации, но с малко практически занятия по първа помощ, можем да се научим как да запазим спокойствие в критичен момент и да бъдем полезни на себе си и околните.

Инициативата „Пазители на сърца“ ни запознава и с безплатното мобилно приложение iHelp, чрез което можем да сигнализираме близките си, когато сме в опасна ситуация. В рамките на кампанията се провежда практическо обучение по първа помощ, което продължава 180 минути и е достъпно за всички желаещи. То ще помогне на хората не само да реагират чрез физическа помощ, но и да осъзнаят важността на социалната отговорност в обществото.

В обучаващият екип присъстват медицински лица с опит в спешната помощ. Идея на проекта „Пазители на сърца“ е да насърчи и използването на дигиталните технологии по начин, който е максимално полезен на човека и дори може да спаси живота му в опасна ситуация.

Още за кампанията - чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Атанас Скатов представя новата си книга "Манаслу"

Алпинистът Атанас Скатов ще представи новата си книга "Манаслу" днес в 18:30 часа, в книжен център "Гринуич". Това е втората му книга и първа от поредицата под наслов "Над 8000 метра". Поредицата има за цел да отрази проекта на д-р Атанас Скатов за изкачване на 14-те осемхилядника на планетата, или така наречената "Хималайска корона", без..

публикувано на 19.03.18 в 16:00

Още 37 благородни българи получиха благодарности и награди

За 16-и път обикновени хора бяха отличени в инициативата „Достойните българи на годината“ на вестник „24 часа“ и БНТ за извършените от тях необикновени дела. Тази година близо 40 граждани получиха наградата достоен българин . Първите на церемонията бяха отличени инициаторите на Враца софтуер общество Емилиян Кадийски, Тонко..

публикувано на 19.03.18 в 15:53

Започна обучението на здравни медиатори от Випуск 2018

В Университетската болница "Царица Йоанна - ИСУЛ" днес официално бе даден старт на обучението на здравните медиатори от Випуск 2018. Курсът се организира за седма поредна година от Националната мрежа на здравните медиатори в партньорство с Факултета по обществено здраве към Медицинския университет. Преминалите обучението нови 37 медиатори ще започнат..

публикувано на 19.03.18 в 15:46

240 деца се състезаваха в "Мемориал на шампионите"

Над 240 деца на възраст от 6 до 12 години се включиха в състезанието по ски "Мемориал на шампионите" в курорта Боровец. Стартът се проведе днес на пистата „Мартинови бараки 4“ и събра скиори от 17 клуба от цялата страна. Внушителният брой на записаните деца е такъв, защото при най-малките има най-много желаещи да се състезават. Трасето ги..

публикувано на 19.03.18 в 15:36

Гладуването е най-големият враг на отслабването

Започва кулинарната пролетна седмица в Радиоприемница . Днес ни гостуват д-р Анна Йорданова – специалист по хранене и диететика, и Николай Коев от zavedenia.bg. В края на зимата по-добре е да съставим и да спазваме здравословен режим на хранене – коментира д-р Анна Йорданова . – Ако го обединим и съчетаем с диетичен – още..

публикувано на 19.03.18 в 14:40