Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Владая: агресивни кучета или безотговорни стопани

Снимка: Уикипедия
В предаването "Вашият глас", в което правим опит да помогнем на столичани в диалога им с институциите, с екипа ни се свърза нашата слушателка Виолета Георгиева от Владая, която ни разказа, че е била нападната от кучета, чиито стопани са ги пуснали да се разхождат свободно по улицата. Виолета и нейната придружителка Таня твърдят, че кучетата са били агресивни, а кметът на Владая поясни, че това не е първият път, когато стопаните на тези животни са предупреждавани да не ги пускат свободно на улицата.

Оказа се, че наблизо има и детска градина, което допълнително създава напрежение у местните жители.

Кметът Таня Иванова поясни, че след първите сигнали и предупреждения, кучетата са били прибрани в двора, но само за месец, а след това отново са се разхождали свободно, като оправданието на стопаните е, че животните сами се измъкват през оградата.

Таня Иванова поясни, че като кмет на село Владая няма правомощия да упражни какъвто и да е било контрол върху собствениците на кучетата, но случаят ще бъде предаден към Столичния инспекторат.

Екипът ни също подаде сигнал към Инспектората, от където ни обясниха, че по време на проверката не са определили кучетата като агресивни, а четириногите са били в имота на стопаните, които ги отглеждат. Все пак, от Столичния инспекторат има издадено предписание на собствениците, според което животните не бива да бъдат пускани навън без придружител, тъй като съседите също са свидетелствали, че животните понякога излизат извън двора.

И макар от Столичния инспекторат да твърдят, че кучетата не са агресивни, се надяваме, че след извършената по сигнал на Радио София проверка и след издадените предписания, стопаните ще спазват наредбите за отглеждане на домашни животни и инциденти няма да бъдат допускани.

Цялото предаване - чуйте в звуковия файл.

Ако и Вие имате неразрешен проблем с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл: glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 93 36 200. Не забравяйте да оставите Вашето име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с Вас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Планинският спасител Ивайло Човиков: Витоша не е градски парк

Няма увеличение на инцидентите, свързани с липсата на лифтови съоръжения , които да правят достъпа до Витоша по-лесен, съобщи пред БНР-Радио София Ивайло Човиков от Планинската спасителна служба към БЧК : "Нагоре – до 1800-1900 м., има добре маркирани пътеки и алеи. Хората, които практикуват пешеходен туризъм, са добре запознати. Но има и..

публикувано на 28.05.24 в 09:29
Снимката е илюстративна

Асфалтираме улични дупки всякакви

Все по-често столичани поръчват ремонтиране на улични дупки със собствени средства.  "Те поемат инициативата, събират пари, аз изпълнявам.“ Това коментира пред БНР-Радио София г-н Димитров, собственик на фирма за асфалтиране. Случвало се е богаташ да извади сам парите и да плати цялата сума. По принцип за всяко действие трябва..

публикувано на 28.05.24 в 08:27

Национално външно оценяване по математика за 55 000 четвъртокласници

Около 55 000 четвъртокласници се явяват на национално външно оценяване по математика. Изпитът ще се проведе в 1738 училища в страната. Той ще започне в 10 часа и ще продължи 60 минути. За учениците със специални образователни потребности са предвидени 30 минути повече, т.е. общо 90.  Решаването на теста предполага отбелязването на избран верен отговор..

публикувано на 28.05.24 в 07:51

Слънце – до обяд, след това са възможни валежи, в София – до 20°

Преди обяд ще бъде предимно слънчево. По-значителна ще е облачността над североизточните райони, а около и след обяд на места в останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи , придружени с гръмотевици, по-интензивни в планините; възможни са градушки. Преобладаващите максимални..

публикувано на 28.05.24 в 07:20
Снимки: ФМИ, архив

Двудневен форум събира студенти и компании във ФМИ на СУ

"Знам и искам да го докажа" е мотото на Кариерния форум, организиран на 28 и 29 май 2024 г. от Кариерния център на Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Софийския университет, съвместно с Фондация "ФМИ Иновации и Образование". Форумът е отворен към всички студенти, които искат да се развиват в сферата на информационните..

публикувано на 27.05.24 в 17:48