Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонти оставят няколко столични квартала без вода

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщават от пресцентъра на дружеството. Във връзка с монтаж на спирателни кранове на ул. 111 в жк. „Обеля“ 2 се налага спиране на водоподаването от 09.00 до 21.00 часа на живеещите в района на ул. 106, ул. 104, ул. „Акад. Дмитрий Лихачов“, ул. 275, ул. „Обелски път“, ул. „Илия Георгов“.

Заради изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Златен рог“ в жк. „Лозенец“ се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 20.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Капитан Тодор Ночев“ от бул. „Джеймс Баучер“ до ул. „Любата“ и ул. „Вискяр планина“.

Подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Мара Бунева“ в кв. „Орландовци“ налага спиране на водоподаването от 09.00 до 19.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Босилеградска“ от ул. „Мара Бунева“ до ул. „Железопътна“; ул. „Христо Батанджиев“ от ул. „Кирил Пърличев“ до ул. „Босилеградска“.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Рила“ във вилна зона „Мало Бучино“ се налага спиране на водоподаването от 09.00 до 16.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Искър“, ул. „Рила“, ул. „Мургаш“, ул. „Родопи“.

Отново заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Топола“ в с. Мировяне, се налага спиране на водоподаването от 09.30 до 15.30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Сини вир“, ул. „Топола“ от ул. „Сини вир“ до ул. „Мировско шосе“.

Без вода от 10.30 до 16.30 часа ще останат и клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Вихрен“, по ул. „Божко Димитров“ от ул. „Крайречна“ до ул. „Подпоручик Иван Желязков“.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Софийският център ще е затворен за автомобили 4 фестивални вечери

Част от центъра на София ще бъде затворен за автомобили във вечерите от 9 до 12 май , когато ще се проведе поредното издание на фестивала на светлините ЛУНАР ( LUNAR ), съобщават от Столичната община. Тази година събитието ще се проведе на 22 локации , където ще бъдат показани над 40 творби на чуждестранни и български автори. За да..

публикувано на 08.05.24 в 15:07

Ремонтират проблемен участък от ул. "Апостол Карамитев" в район "Изгрев"

Предстои да бъде ремонтиран участък от ул. ”Апостол Карамитев” в столичния район “Изгрев“, съобщи кметът д-р Делян Георгиев. Той уточнява, че след всеки дъжд, теренът до главния вход на 11 ОУ “Св. Пимен Зографски” и бл. 12 в ж.к. ”Дианабад”, се наводнява. “Предстои изграждане на две нови дъждоприемни шахти, както и преасфалтиране на уличното..

публикувано на 08.05.24 в 11:08

Защо е трудно да вземеш компенсация за неприето дете в общинска ясла?

Само ден преди крайния срок за подаване на желания за настаняване в детски ясли и градини, много родители се намират в напрегнато очакване. В интервю за БНР Габриела Маркова - майка на две деца, споделя своя опит и препятствията, с които се сблъсква в опитите си да намери място за децата си в детските заведения . "При мен нещата стоят доста..

публикувано на 08.05.24 в 09:43

Водата прекъсва в столичен квартал, вилна зона и с.Кокаляне

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод по ул. „Падинето“, с. Кокаляне , от "Софийска вода" предупреждават, че се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа в района между: ул. „Искър“, ул. „Цар Иван Асен II“, ул. „Йованец“ и ул. „Самоковско шосе“, м. Дебело гуно и м. Михово блато...

публикувано на 08.05.24 в 07:50

И днес протестират заради велоалея по бул. "Патриарх Евтимий" и "Витоша"

Протестите за промените в движението в София се очаква са продължат и днес. Десетки хора се събраха снощи на кръстовището на булевардите "Фритьоф Нансен" и "Патриарх Евтимий". Причината е промяната в паркирането и движението в района, въведена от Столичната община - заради изграждане на велоалея. Гергин Борисов: Само с 50 намаляват..

публикувано на 08.05.24 в 07:45

Десетки хора протестират заради промяната на движението в района на НДК

Десетки хора се събраха на протест тази вечер в центъра на София. Недоволните протестират на кръстовището на булевардите "Фритьоф Нансен" и "Патриарх Евтимий". Причината е промяната в паркирането и движението в района въведена от Столична община. Един от недоволните е Антон, който живее в района и има бизнес на метри от мястото на..

публикувано на 07.05.24 в 19:15

Велоалеята по "Патриарха" ще свързва в мрежа още 7

Седем велоалеи ще свързва новото трасе за велосипедисти по столичния бул. "Патриарх Евтимий" и ще се бъдат в мрежа. Това обясни в интервю пред БНР Иво Делин от "Велоеволюция". "Най-актуалната и противоречива е тази велоалея по "Патриарх Евтимий", проект който дълги години Столична община забавяше, явно предната администрация нямаше воля..

публикувано на 07.05.24 в 16:13